Treba li nam veći civilizacijski šamar?

Rožajcima i rožajkama se sistematski forsira ‘patriotska’ predstava da je važnija sudbina radnika Radoja Dakića od radnika Gornjeg Ibra, dok je broj socijalnih slučajeva u Rožajama tri puta veći od broja zaposlenih.
Treba li nam veći civilizacijski šamar?_619c488e67ee1.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

To je gospodo iz DPS-BS rezultat vaše tro-decenijske i decenijske vlasti, kako na opštinskom tako i na državnom nivou.

Užasna socio-ekonomska slika gradova sa bošnjačkom većinom, na čelu sa Rožajama, odražava stvarnu sliku vaše ‘autentične’ brige, truda i zalaganja, vašeg patriotizma i vaše stručnosti.

Vaša ‘borba’ za multietničku i multikonfesionalnu Crnu Goru kada je u pitanju Rožaje zasnivala se na manipulaciji da je interes države preči od interesa građana, što je u ovom slučaju rezultiralo masovnim iseljavanjem etničke populacije koja je 100% i bezrezervno odana državi.

Tako se godinama nameće teza da je rožajcima važnije ko će biti vlast na Cetinju, Budvi ili Herceg Novom, pokušavajući da zataškate informacije o siromaštvu, nezaposlenosti i svih oblika degradacije vlastitog dvorišta.

Takvim pristupom, iseljavanjem Bošnjaka vi ‘autentična’ gospodo urušavate i građansku Crnu Goru, jer ste samo za poslednjih 10 godina, direktno vašim postupcima i nepostupcima, iz Crne Gore iselili preko 20.000 Bošnjaka ili da vam prevedemo na vaš omiljeni jezik – sigurna tri poslanička mandata.

Rožajcima i rožajkama se sistematski forsira ‘patriotska’ predstava da je važnija sudbina radnika Radoja Dakića od radnika Gornjeg Ibra, dok je broj socijalnih slučajeva u Rožajama tri puta veći od broja zaposlenih.

Ponižavajućim predstavama u kojim ‘autentični’ predstavnici na lokalnom nivou asfaltiranjem ulica par mjeseci prije lokalnih izbora, na najprizemniji način pokušavaju kupiti glasove za još 4 godine kolektivne agonije, vrijeđa ljudsko dostojanstvo ovog naroda. Nisu rožajske ulice – ulice afričkog sela pa da vam se plemenski iskazuje zahvalnost što ste našim parama uradili minoran dio onoga što ima svako budvansko ili podgoričko selo i onoga što ste bili dužni da uradite. Vaša kalkulacija potreba građana isključivo se uklapa sa partijskim predizbornim potrebama, što je ispod svakog nivoa ljudskog dostojanstva. Opštinske službe i preduzeća isključivo koristite u partijske svrhe, RTV Rožaje ste pretvorili u partijsku televiziju, i svaki vaš napor, trud i namjera isključivo ide u pravcu očuvanja tih pozicija, fotelja, privilegija. Sam naslov teksta koji tretira današnje porazne informacije Monstata dovoljno govori koliko je politizovana ta javna institucija građana Rožaja-“Penzionera više od zaposlenih u 16 opština”.

Naš problem je što Rožaje ima duplo više socijalnih slučajeva i duplo više nezaposlenih od zaposlenih. Kada tome dodamo i penzionere, dobijamo brojke koje lede krv u žilama.

Nije uloga RTV Rožaja da relativizuje katastrofu koju svjedočimo već da upoznate javnost sa činjenicama.

Sve vaše decenijske i dugogodišnje manipulacije kako vi zapravo branite ovaj narod i državu Crnu Goru, razotkriva jedna jedina tabela stvarnog rezultata vaše brige.

Katastrofalno stanje je daleko poraznije kada se suštinski analizira vaša dosadašnja vlast na sve segmente društva.

Od dostojanstvenih ljudi koji svojim radom, trudom i pameću zavređivaše poštovanje bivše Jugoslavije, ‘autentično’ ste napravili najveći kolektivni socijalni slučaj u bivšoj Jugoslaviji.

Ma koliko se trudili da nas predstavite državnim izdajnicima, stranim plaćenicima, neautentičnim predstavnicima, ma koliko ignorisali naše zahtjeve, apele i molbe da prestanete, da svoja mjesta ustupite mladim i obrazovanim ljudima koji vole i poštuju svoj grad, stvarno stanje života u Rožajama će vas natjerati da odete u zasluženu političku i društvenu penziju.

Kao što i vidite na ovoj tabeli, sreće sa vama nema.

A mi ne želimo, niti ćemo ikada pristati da aminujemo socijalni status Rožaja jer to jednostavno ne priliči ni nama kao rožajcima, a ni nama kao Bošnjacima.

Ima sasvim dovoljno obrazovanih, poštenih i radnih rožajaca i rožajki, koji će preporoditi ovaj resursima bogat kraj, vratiti dostojanstvo građanima, razvijati Rožaje i sačuvati omladinu ovdje, a samim tim i ojačati i čuvati nezavisnu i suvjerenu Crnu Goru.

Vaša politika manipulacije agonijom naroda guši i one među vama koji su željeli i mogli da pokrenu stvari sa mrtve tačke.

Naš politički cilj je da stvorimo administrativne mogućnosti da to i urade, i omogućimo da ta pozitivna energija, stručnost, odgovornost i ljubav prema ovom gradu i ovoj državi pobjedi promociju i usađivanje manje vrijednosti i nesposobnosti koji ‘krase’ lokalnu samoupravu svih ovih godina.

Predsjednik OO SPP ROŽAJE,
Mehmed Kalač

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.