El Kelimeh će objaviti predavanja muftije Zukorlića u džamijama ’90-tih

"–Da on tada nije imao tu viziju, da nam nije davao podršku, Sandžak nikada ne bi imao “El-Kelimeh”, kazao je ef. Nurković.
Muftija Zukorlić – Velikan našeg vremena i naših prostora_6196594f380db.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

“El Kelimeh” jedna je od najjačih izdavačkih kuća za izdanja na bosanskom jeziku, što je zasluga akademika muftije Muamera Zukorlića. Direktor El Kelimeha ističe da je muftija Zukorlić podržavao i radovao se svakom projektu i svakoj knjizi.

–Da on tada nije imao tu viziju, da nam nije davao podršku, Sandžak nikada ne bi imao “El-Kelimeh”. Kad pominjem tu riječ sjećam se koliko smo dana proveli da bi dali ime. U Sarajevu postoji “El Kalem”. To je za nas tada bio simbol knjige i željeli smo tada da se slično zove i naša izdavačka kuća. Kalem je pero a Kelimeh lijepa riječ. On se cijelog života borio da mi Bošnjaci budemo pismeni. Imao je mnogo želja ali jedna od najvećih bila je da se opismenimo. Ono što je radio 90-tih godina kada je držao predavanja u džamijama, ja sam pratio našeg lidera, svog muftiju, snimao sam ta predavanja. Prije nekoliko mjeseci gledam u svojoj arhivi preko stotinu audio kaseta i kažem ako ne spasim ta predavanja, Allah, dž.š. zna, ovo će sve propasti. Potrudit ćemo se da predavanja koja je ostavio u audio zapisu pretočimo u knjigama i ponudimo u pisanoj formi, kaže, između ostalog, Malik ef. Nurović direktor Izdavačke kuće “El Kelimeh”.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.