Ptice protiv dronova

Moderni problemi:
dron
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Hitchcock je izgleda bio u pravu – ptice nam ne misle dobro. U to su se nedavno uverili i zaposleni u australijskoj kompaniji Wing, budući da je gavran napao jedan od njihovih dronova kojim isporučuju kafu.

Kompanija Wing radi pod kišobranom Alphabeta, što znači da je „rođaka“ Googlea. Već neko vreme se fokusira na autonomne dronove za isporuku, a od početka pandemije mnogi građani uslugu koriste za naručivanje hrane i pića. Od početka su u sukobu s lokalnim pticama, a posmatrači tvrde da nikako ne mogu da odluče na čijoj su strani – sigurno je da životinje ne napadaju bez razloga, već jurišaju na one koji im ugrožavaju stanište.

Iako ptice do sada nisu uspele da spreče nijednu isporuku, jasno je da se radi o ozbiljnom problemu, posebno u sezoni razmnožavanja australijskih gavranova. Čovek je već dovoljno uticao na okruženje, uglavnom negativno, a ptice izgleda više ne žele da trpe.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.