Država mora odlučno da reaguje

Država mora odlučno da reaguje_619af04a7bb1c.jpeg
Lekovićev akt nasilja pojedinačni je istup i ne odražava pravu sliku Pljevalja, kažu za našu televiziju, iz SPP i Islamske zajednice, a da je nasilje u našoj državi sve učestalije ukazuje i ombudsman.
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Pljevljaku Zorislavu Lekoviću određeno je zadržavanje do 72 sata zbog osnovane sumnje da je juče izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Do hapšenja Lekovića je došlo nakon incidenta u kome je učestvovao. Pljevljaci, bez izuzetka, osuđuju to što je njihov sugrađanin prijetio i na nacionalnoj osnovi vrijeđao Sabinu Talović i Belisa Pojatića.

Sagovornici naše Televizije vjeruju da je u pitanju pojedinačni istup koji ne može narušiti međuvjerske odnose i sklad u Pljevljima. Upozoravaju, pak, da država u ovakvim slučajevima mora odlučno da reaguje. Lekovićev akt nasilja pojedinačni je istup i ne odražava pravu sliku Pljevalja, kažu za našu televiziju, iz Stranke pravde i pomirenja i Islamske zajednice, a da je nasilje u našoj državi sve učestalije ukazuje i ombudsman. Na nasilje su posebno osjetljive multietničke sredine, pa svi moramo dati doprinos da se to ne dešava ubuduće.

Incident u Pljevljima osudile su brojne stranke i nevladine organizacije. Podsjetimo, Leković je nakon hapšenja upućen u specijalnu bolnicu za psihijatriju Dobrota.

SANDžaklija preporučuje

Šta naši urednici čitaju, gledaju i slušaju svake hefte. Prijavite se za Heftični Bilten i nikad više ne propustite velike priče.

Čitajte više

Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Search

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.