Država mora odlučno da reaguje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Država mora odlučno da reaguje_619af04a7bb1c.jpeg
Lekovićev akt nasilja pojedinačni je istup i ne odražava pravu sliku Pljevalja, kažu za našu televiziju, iz SPP i Islamske zajednice, a da je nasilje u našoj državi sve učestalije ukazuje i ombudsman.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Pljevljaku Zorislavu Lekoviću određeno je zadržavanje do 72 sata zbog osnovane sumnje da je juče izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Do hapšenja Lekovića je došlo nakon incidenta u kome je učestvovao. Pljevljaci, bez izuzetka, osuđuju to što je njihov sugrađanin prijetio i na nacionalnoj osnovi vrijeđao Sabinu Talović i Belisa Pojatića.

Sagovornici naše Televizije vjeruju da je u pitanju pojedinačni istup koji ne može narušiti međuvjerske odnose i sklad u Pljevljima. Upozoravaju, pak, da država u ovakvim slučajevima mora odlučno da reaguje. Lekovićev akt nasilja pojedinačni je istup i ne odražava pravu sliku Pljevalja, kažu za našu televiziju, iz Stranke pravde i pomirenja i Islamske zajednice, a da je nasilje u našoj državi sve učestalije ukazuje i ombudsman. Na nasilje su posebno osjetljive multietničke sredine, pa svi moramo dati doprinos da se to ne dešava ubuduće.

Incident u Pljevljima osudile su brojne stranke i nevladine organizacije. Podsjetimo, Leković je nakon hapšenja upućen u specijalnu bolnicu za psihijatriju Dobrota.

Čitajte više