Država mora odlučno da reaguje

Država mora odlučno da reaguje_619af04a7bb1c.jpeg
Lekovićev akt nasilja pojedinačni je istup i ne odražava pravu sliku Pljevalja, kažu za našu televiziju, iz SPP i Islamske zajednice, a da je nasilje u našoj državi sve učestalije ukazuje i ombudsman.
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Pljevljaku Zorislavu Lekoviću određeno je zadržavanje do 72 sata zbog osnovane sumnje da je juče izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Do hapšenja Lekovića je došlo nakon incidenta u kome je učestvovao. Pljevljaci, bez izuzetka, osuđuju to što je njihov sugrađanin prijetio i na nacionalnoj osnovi vrijeđao Sabinu Talović i Belisa Pojatića.

Sagovornici naše Televizije vjeruju da je u pitanju pojedinačni istup koji ne može narušiti međuvjerske odnose i sklad u Pljevljima. Upozoravaju, pak, da država u ovakvim slučajevima mora odlučno da reaguje. Lekovićev akt nasilja pojedinačni je istup i ne odražava pravu sliku Pljevalja, kažu za našu televiziju, iz Stranke pravde i pomirenja i Islamske zajednice, a da je nasilje u našoj državi sve učestalije ukazuje i ombudsman. Na nasilje su posebno osjetljive multietničke sredine, pa svi moramo dati doprinos da se to ne dešava ubuduće.

Incident u Pljevljima osudile su brojne stranke i nevladine organizacije. Podsjetimo, Leković je nakon hapšenja upućen u specijalnu bolnicu za psihijatriju Dobrota.

SANDžaklija preporučuje

Šta naši urednici čitaju, gledaju i slušaju svake hefte. Prijavite se za Heftični Bilten i nikad više ne propustite velike priče.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.