Apple predstavlja autonomni automobil 2025.

Kompanija navodno sve više usmerava svoj fokus na proizvodnju autonomnih vozila.
Apple-car
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Apple želi da stavi fokus na razvoj električnog automobila. Takođe, prema pisanju Bloomberg-a, Apple sada prebacuje svoj fokus na razvoj potpuno samovozećeg automobila, a ne samo na konvencionalnije vozilo sa poluautonomnim karakteristikama. Novi vođa projekta Kevin Lynch  želi da prvi model bude autonomno vozilo.

Apple je tajnovit u razvijanju autonomnog vozila

Kompanija navodno ubrzava svoje planove kako bi sve uskladila. Apple je navodno imao za cilj lansiranje autonomnog vozila za pet do sedam godina, dok sada ima za cilj da to bude 2025.godina., odnosno još samo četiri godine.

Veruje se da je plan „tečan“ i da se sve vrti oko toga da Apple na vreme završi svoj puni autonomni sistem. Apple je navodno završio veliki deo “osnovnog posla” koji se tiče procesora za automobil.

Apple je navodno imao ideje za „idealan“ enterijer sa sedištima za putnike sa infotainment sistemom, osetljivim na dodir koji se nalazi sredini, nije predvideo volan kako ni pedale. Takođe bilo je reči o režimu hitnog preuzimanja kontrole od strane vozača. Apple je ove navode za sada odbio da komentariše.

Novi prioritet bi mogao da pomogne projektu koji je doživeo nekoliko neuspeha, uključujući odlazeće rukovodioce i nervozne partnere.
Apple bi mogao da parira ili pobedi trenutne proizvođače automobila koji planiraju da ponude punu ili delimičnu autonomiju otprilike u isto vreme, jedan od njih je i kompanija kao što je VW.

Međutim, potpuna samostalna vožnja ima mnogo izazova, uključujući teško predvidljiv saobraćaj i vremenske probleme poput snega. Ne bi bilo iznenađujuće da će Apple pomeriti sadašnji rok za predstavljanje autonomnog automobila, ili barem da uvede opciju koja će zatražitu od vozača da preuzme kontrolu u određenim uslovima.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.