Muftija Zukorlić se odužio svom narodu

Govoreći o važnosti odgovornosti kao glavnoj specifičnosti kojom je čovjek odlikovan i obavezan, muftija Kujević se osvrnuo i na rad i djelovanje merhuma akademika muftije Muamera ef. Zukorlića.
Muftija Kujević: Muftija Zukorlić se odužio svom narodu_61984d85427ac.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević održao je danas 19. 11. 2021. godine hutbu u Arap džamiji u prijestolnici Sandžaka, Novom Pazaru.

Govoreći o važnosti odgovornosti kao glavnoj specifičnosti kojom je čovjek odlikovan i obavezan muftija se osvrnuo i na rad i djelovanje merhuma akademika muftije Muamera ef. Zukorlića. Više je vremena provodio na poslu i sa saradnicima nego sa svojom familijom.

– Sve kapacitete je dao na raspolaganju svom narodu. Ubijeđen sam da je on izašao iz hakka Bošnjacima, Sandžaku, Bosni i šire ali smo mu mi sigurno u velikom hakku. Onaj ko tvrdi da voli rahmetli Muftiju i da žali za njim neka to dokaže svojom doslijednošću odbrani i podršci institucijama koje je ostavio i putu kojeg je slijedio, rekao je između ostalog muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.