Dr Ferid Bulić primio visoku međuparlamentarnu delegaciju Indonezije

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Tokom sastanka istakli i složili se o visokom značaju nastavka održavanja međuvjerskog dijaloga Srbije i Indonezije kojih je u protekloj deceniji održano ukupno četiri.
Dr. Ferid Bulić u Palata Srbija u Beogradu primio visoku interparlamentarnu delegaciju iz Indonezije_61984d7b2c13d.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

D. Ferid Bulić sastao se u petak, 19. novembra 2021. sa visokom interparlamentarnom delegacijom Republike Indonezije predvođenom dr Mardanijem Ali Serom kao i ambasadorom Republike Indonezije u Beogradu, NJ.E. Čandra Vidja Judom.

U srdačnom i konstruktivnom razgovoru, razmjeni ideja i iskustava predstavnici Republike Srbije i Republike Indonezije su tokom sastanka istakli i složili se o visokom značaju nastavka održavanja međuvjerskog dijaloga Srbije i Indonezije kojih je u protekloj deceniji održano ukupno četiri kao i proširenja uzajamne saradnje na drugim poljima kao što su ekonomija, turizam, naučno-obrazovni domen i mnogi drugi.

Zaključeno je da Srbija i Idnonezija imaju mnogo sličnosti koje se odnose na vjerske i kulturne različitosti, da u Srbiji i Indoneziji vlada međuvjerski sklad i da postoji dobra saradnja države sa crkvama i vjerskim zajednicama kao i da će se kroz nastavak vođenja međuvjerskog dijaloga saradnja Srbije i Indonezije još više učvrstiti.

Čitajte više