Balkan čestitao Dan Sandžaka

"Na prvom zasjedanju ZAVNOS-a izabrana su 62 vijećnika, gdje je prvi put u našoj historiji na javne funkcije izabrano pet žena."
Balkan čestitao Dan Sandžaka_6198f6440c7eb.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Potpredsjednik Stranke pravde i pomirenja Ljutvija Balkan povodom 20. novembra – Dana Sandžaka u kojoj se kaže:

“Na današnji dan prije tačno 78 godina, 20. Novembra 1943 godine u Pljevljima je osnovano Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Sandžaka, ZAVNOS. Na taj dan su se sandžački Bošnjaci, Albanci, Srbi i Crnogorci ujedinili u borbi protiv fašizma i sa idejom očuvanja svoje zemlje, Sandžaka. Na taj način se narod Sandžaka opredijelio za jedinstvenu, teritorijalnu, multietničku i autonomnu regiju. Na prvom zasjedanju ZAVNOS-a izabrana su 62 vijećnika, gdje je prvi put u našoj historiji na javne funkcije izabrano pet žena.
Dragi moji Sandžaklije, Bošnjaci koji živite u Sandžaku i vi koji boravite i živite u dijaspori te nosite sa sobom Sandžak u srcu želim da poručim da dok je Vas biće i Sandžaka. U to ime Vam čestitam 20. Novembar – Dan Sandžaka.

Potpredsjednik Stranke pravde i pomirenja

Ljutvija Balkan

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.