Bilo mi je jako važno da muftiju Zukorlića nikad ne razočaram

"Ponosan sam na našu saradnju, naš odnos i to povjerenje koje je on imao u mene", kazao je Tandir.
tandir-1
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Prvo obraćanje, 20 minuta koliko ima poslanička grupa, nakon preseljenja akademika Zukorlića, u Skupštini Srbije bilo je poslanika Samira Tandira. Za njega je to bio, kaže, poseban amanet.

Ponosan sam na našu saradnju, naš odnos i to povjerenje koje je on imao u mene. Kada govorimo o tom obraćanju, naš odnos je bio potpuno profesionalan, ali emocija koja je bila u tom odnosu činila ga je kvalitetnim. To je bila emocija koju dijete ima prema svom roditelju i ogromnu odgovornost i ogromnu želju da svog roditelja nikad ne razočara. Šta sam god radio prevashodno mi je bio cilj da on bude zadovoljan. Bilo mi je jako važno da nikad njega ne razočaram. I taj govor, bilo mi je jako važno da koliko sam ja u mogućnosti pošaljem političku, njegovu poruku. Taj testament politički rahmetli predsjednika je politika pomirenja. To je ono na čemu je on radio i na čemu smo kao tim radili. Dok ste živi iz raznih razloga imate veliki broj prijatelja. Samo pravi prijatelji vas poštuju poslije vašeg preseljenja ili smrti. Koji stepen poštovanja i je uživao pokazalo se kroz hatarname državnika. Na nama je da ta prijateljstva čuvamo, njegujemo, unapređujemo. Nema alternative, kaže, između ostalog, Samir Tandir narodni poslanik.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.