Vuk ne mijenja više ni dlaku ni ćud

Ništa se, Vučiću, nije promijenilo u vašim srpskim glavama od Rastkovog vremena.
VUK NE MIJENJA VIŠE NI DLAKU NI ĆUD_6195b890a7842.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Čuj on „razum(ij)e ono o čemu govori Republika Srpska o oduzimanju nadležnosti i to je tačno“, veli vuk Vučić, koji ne m(ij)enja više ni dlaku ni ćud.

Jer se Vučić ne boji sankcija za sebe već se boji sankcija za svog mu brata po bezobrazluku i za svog mu pijuna po srpskoj stvari, pardom, po „srpskom svetu“ pa kud puklo da puklo.

Boji se Vučić sankcija za Milorada Dodika i za manji bosanski entitet za kojeg se zna kako je nastao i zbog čeka opstaje.

Vučiću, nije bilo potrebe da nam to suopštavaš. Mi to već odavno znamo. Znamo odonda kad (ni)si pucao na Sarajevo, ali si bio na Palama i radio si svoj posao za srpsku opsadu grada Sarajeva od 1425 dana i noći kad je ubijeno 11.000 Sarajlija i 1600 sarajevske djece.

Ako nisi znao neki su, Vučiću, izračunali, da je tvoja, od Hitlera usvojena norma, bila premašena na primjeru opsade Sarajeva da se za jednog Srbina treba ubiti sto muslimana. Ubijeno ih je mnogo više.

Znali smo, Vučiću, isto tako da si genijalac, ali nismo znali da si toliki genijalac dok nam nisi rekao da nikome nikada nametanje politike spolja nije donijelo ništa dobro, te da si uvijek govorio “Balkan balkanskim narodima”.

Vjerovatno nije (ne)hotimično, ali si, Vučiću, zaboravio reći da „nikome nikada nametanje politike spolja iz Srbije (i Hrvatske), bosanskim građanima nije donijelo ništa dobroga, već samo genocid i udruženi zločinački poduhvat protiv Dobrih Bošnjana, koji su većinski muslimani ili ti „konvertiti“ i „heretici“, kojima, prema anatemi Rastka Nemanjića iz 1221. god., treba odsijecati bosanski jezik i nominalno i fizički ako odbiju da uglas slave srpske ikone.

Ništa se, Vučiću, nije promijenilo u vašim srpskim glavama od Rastkovog vremena. Negacija bosanskog jezika, kao i negacija srpskog genocida nad Dobrim Bošnjanima odvija se u duhu i slovu te još uvijek važeće Rastkove anateme iz Žičanskog manastira protiv bosanskih Babuna, Bogumila ili Katarena.

Vučiću, znali smo, također, da si beskrupulozan u tvom bahatom ophođenju sa drugim i drugačijim, ali nismo znali da si baš toliko bezobrazan i hohštapleran dok nismo čuli da bi ti mogao sjesti da razgovaraš sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem/ i nije ti problem, mogao bi da odeš u sjeverni dio Sarajeva. Kažeš, ima tamo dobra kafana, da sjednete, tri sata da radite i da se dogovorite oko bilo koje sitnice…

Tebe, Vučiću, krupne stvari oko Bosne ne zanimaju. One su riješene srpskim genocidom. Ostale su samo neke sitnice, koje bi ti u kafani s Bakirom da poravnaš tako da i vuci i ovce budu na (ne)određenom broju i na (ne)određenom mjestu.

Takvu beskrupuloznost i bezobrazluk prema Bosni i njenim građanima, koje cijeli svijet cijeni i poštuje zbog njihove širokogrudnosti i tolerancije unatoč užasnom stradanju od sreskog genocida, nije nikad niko ni pokazao ni iskazao.

Tako nešto može doći samo od nečovjeka i političkog huligana, koji liči na hijenu, koja bere ostatka genocidnog plijena po Bosni.

Bakire, nisu oni, ni Vučić ni Dodik, dorasli da sjedaju s tobom ni u dvoru ni u domu tvome, a kamoli u jednoj sarajevskoj kafani.

Umjesto s njima takvim pokvarenim, treba sjesti sa njihovim stvarnim političkim gazdom, a to je Vladimir Putin, koji preko Srbije a na račun Bosne rovari i potkopava mir i stabilnost u Europi.

Putinu treba objasniti da ova dvojica, Vučić i Dodik, vode Rusiju u provaliju.

Takav odnos prema Bosni, Vučiću, nas u Bosni ne iznenađuje jer smo se navikli na vaše srpske laži i bedastoće da nas ništa ne može više ni uvrijediti ni uznemiritii.

Nas više iznenađuje kad čujemo neku lijepu vijest iz Beograda umjesto vijesti o slavljenju i veličanju osuđenih ratnih zločinaca, čiji se murali ističu na zidovima solitera u glavnim ulicama u Beogradu.

Vjerovatno vam je, Vučiću, poznato, jer vas je sigurno Dodik o tome obavijestio u Beogradu, da pola nekadašnje ulice Maršala Tita u Sarajevu sada nosi ime „Alija Izetbegovića“ te da su trotoari te pola ulice zeleno ofarbani.

Možda vam, međutim, nije poznato da mi jako volimo i poštujemo Aliju Iuzetbegovića zato što nam je ostavio amanet sa zakletvom da nikom osim Bogu Svevišnjem nećemo i ne smijemo robovi biti.

I još nešto, Vučiću, mi u Bosni volimo zelenu boju zato što je Allah Svevišnji, Stvoritelj nebesa i Zemlje, u zeleno ofarbao prirodu na planeti Zemlji. A i Džennet, Raj, je u zelenoj boji.

Osim toga, mi u Bosni podržavamo politički, moralni i svjetski pokret zelenih za spas planete Zemlje.

Sve je to u duhu i trendu zeleno obojenih trotoara u Sarajevu, koji se Miloradu Dodiku ne sviđaju, ali neka se još malo strpi.

Uskoro Didiku slijede sankcije, koje će ga udaljiti iz Sarajeva pa neće morati gledati zelene trotoure. Ako Bog da.

Teško je biti čovjek, ali je još teže biti hajvan, koji nema uzdu na ustima pa misli da može sve i svakoga beskonačno ujedati!

E neće da može tako!

Allahu Milostivi, omili na m istinu, pravdu, mir i pomirenje! Amin!

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.