Srbija posvećena čišćenju Lima i Drine

S obzirom da to nije samo pitanje Srbije, već i Crne Gore i Bosne i Hercegovine, potrebno je unapređenje prekogranične saradnje i zajednički pristup rešavanju ekoloških problema.
1636455444-Tan2021-11-9_115228432_0-750x513
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je danas da je deponija “Stanjevine” na obali Lima zatvorena i rekultivisana i da su izdvojena sredstva i za postavljanje plutajućih brana na Limu na teritoriji ove opština Projepolje, Priboj i Nova Varoš, saopštilo je Ministarstvo.

Vujović je na sastanku sa delegacijom Bosne i Hercegovine navela da su formirani Zajedničko telo za koordinaciju i saradnju na rešavanju problema otpada na Drini i Limu i Radna grupa za koordinaciju rada lokalnih samouprava u slivovima reka i njihovih pritoka.

Srbija je posvećena rešavanju višedecencijskog problema otpada koji zagađuje i Lim i Drinu, a s obzirom da to nije samo pitanje Srbije, već i Crne Gore i Bosne i Hercegovine, potrebno je unapređenje prekogranične saradnje i zajednički pristup rešavanju ekoloških problema.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.