Srbija posvećena čišćenju Lima i Drine

S obzirom da to nije samo pitanje Srbije, već i Crne Gore i Bosne i Hercegovine, potrebno je unapređenje prekogranične saradnje i zajednički pristup rešavanju ekoloških problema.
1636455444-Tan2021-11-9_115228432_0-750x513
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je danas da je deponija “Stanjevine” na obali Lima zatvorena i rekultivisana i da su izdvojena sredstva i za postavljanje plutajućih brana na Limu na teritoriji ove opština Projepolje, Priboj i Nova Varoš, saopštilo je Ministarstvo.

Vujović je na sastanku sa delegacijom Bosne i Hercegovine navela da su formirani Zajedničko telo za koordinaciju i saradnju na rešavanju problema otpada na Drini i Limu i Radna grupa za koordinaciju rada lokalnih samouprava u slivovima reka i njihovih pritoka.

Srbija je posvećena rešavanju višedecencijskog problema otpada koji zagađuje i Lim i Drinu, a s obzirom da to nije samo pitanje Srbije, već i Crne Gore i Bosne i Hercegovine, potrebno je unapređenje prekogranične saradnje i zajednički pristup rešavanju ekoloških problema.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.