Srbija posvećena čišćenju Lima i Drine

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
S obzirom da to nije samo pitanje Srbije, već i Crne Gore i Bosne i Hercegovine, potrebno je unapređenje prekogranične saradnje i zajednički pristup rešavanju ekoloških problema.
1636455444-Tan2021-11-9_115228432_0-750x513
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je danas da je deponija “Stanjevine” na obali Lima zatvorena i rekultivisana i da su izdvojena sredstva i za postavljanje plutajućih brana na Limu na teritoriji ove opština Projepolje, Priboj i Nova Varoš, saopštilo je Ministarstvo.

Vujović je na sastanku sa delegacijom Bosne i Hercegovine navela da su formirani Zajedničko telo za koordinaciju i saradnju na rešavanju problema otpada na Drini i Limu i Radna grupa za koordinaciju rada lokalnih samouprava u slivovima reka i njihovih pritoka.

Srbija je posvećena rešavanju višedecencijskog problema otpada koji zagađuje i Lim i Drinu, a s obzirom da to nije samo pitanje Srbije, već i Crne Gore i Bosne i Hercegovine, potrebno je unapređenje prekogranične saradnje i zajednički pristup rešavanju ekoloških problema.

Čitajte više