Pljevlja dobila suvenir grada – lastavicu

U susret Danu opštine urađen je i promo film, kao i bojanka sa ciljem da se najmlađima približe sve ljepote i znamenitosti Pljevalja.
Pljevlja dobila suvenir grada – lastavicu_6195ab999e03d.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Cijela Pljevlja bezmalo su sama po sebi suvenir. Milet bašta, Dijatreta, Most na Tari, kulturno istorijski i vjerski objekti, Pljevaljski tamburaši… Sijaset je uspomena koje jedan posjetilac može da ponese iz ove sredine, ali tek od ove godine Pljevlja su dobila službeni suvenir grada – lastavicu.

Iako raznolika i bogata kako materijalnom, tako i nematerijalnom baštinom, Pljevlja tek odskora imaju službeni suvenir grada.
“Između dva praznika opštine raspisali smo javni poziv i bili smo veoma zadovoljni odzivom. Od sedam pristiglih radova stručni žiri je odabrao idejno rješenje pljevaljskog slikara Aleksandra Ostojića, pod nazivom ‘Lastavica'”, kazala je direktorica Turističke organizacije Vanja Vukojičić.

Autor nije stavio akcenat na suvenir kao predmet, već na brend.

“Ugavnom suvenire predstavljaju neki mali proizvodi koji turisti ponesu sa sobom. Ideja je zapravio bila da se ne pravi jedan proizvod već kompletan brend da se kroz jedan simbol brendira sve što predstavlja kulturu življenja u našem gradu, a to je gostoprimstvo i sloboda uopšte koja je simbol lastavice”, istakao je Ostojić.

Lastavicu je u krovove užeg centra grada ugradio arhitekta Bajo Mirković, a Ostojić je revalorizovao i brendirao.

“Njegovi elementi krovnih konstrukcija su jako specifični, što je bila ideja da se ta lastavica nekako i formira”, kazao je ostojić.
U Turističkoj organizaciji su zadvoljni ovom poslovnom godinom. Od manifestacija izdvajaju Mural fest u okviru kojeg je oslikano preko hiljadu kvadrata javnih površina.

Vukojičić naglašava da se trude na kroz manifestacije poput Zvanični suvenir grada i Mural fest grade i novi imidž Pljevalja.

U susret Danu opštine urađen je i promo film, kao i bojanka sa ciljem da se najmlađima približe sve ljepote i znamenitosti Pljevalja.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.