Drugi neće moći da gledaju vaš ekran

Apple kao aposlutni vladar u polju privatnosti, priprema patent kojim će sprečiti sve druge da vide šta se nalazi na vašem ekranu.
iphone-12
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Sigurno da vam je poznat onaj osećaj kada uhvatite nekoga da posmatra vaš ekran, u prevozu, na poslu, u društvu.

Apple je podneo novi patent koji je vezan za potencijalnu novu funkciju za iPhone uređaje koji će omogućiti korisnicima da gledaju sadržaj na svom ekranu kroz posebne naočare. To bi značilo da na ekranu možete samo vi kroz posebne naočare da viditi promene, dok svi drugi koji posmatraju vaš telefon ne bi videli ništa. Novi patent je podnet američkoj kancelariji za patente i žigove ove nedelje. Apple je ovu funkciju nazvao „Privacy Eyewear“ i definiše je kao sistem koji sprečava druge da vide grafičke izlaze na elektronskom uređaju.

U suštini svi koji nemaju naočare bi gledali zamagljeni ekran. Međutim, ovaj patent pokazuje planove da se mapiraju dodatne karakteristike kojim bi se čitala metrika lica korisnika. Tako da ako neko ima naočare a nije korisnik uređaja ne može da ga koristi. Za sada Apple nije potvrdio sve informacije koje su procurele, tako da još uvek sa sigurnošću nismo sigurni koje nove funkcije možemo da očekujemo.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.