Sutra u Narodnoj skupštini Republike Srbije komemoracija akademiku Muameru Zukorliću

Zukorlic-komemoracija
Dr Fehratović naglašava da se na dženazi u Novom Pazaru, nakon mnogo decenija, uz prisustvo velikog broja nebošnjačkog naroda vidjelo opće jedinstvo.
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Za sutra je najavljen komemorativni skup akademiku rahmetli muftiji Muameru Zukorliću u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Najavljeno je i obraćanje predsjednika države Aleksandra Vučića.

Dr Jahja Fehratović kao narodni poslanik ispred Stranke pravde i pomirenja, u ime porodice Zukorlić i u svoje lično ime zahvalio je na podršci kolegama iz Narodne skupštine Republike Srbije koju su prethodnih dana upućivali minutom šutnje, dolaskom na posljednji ispraćaj akademika Muamera Zukorlića, na saučešće i hatar u Novi Pazar i u Orlje kod Tutina kao i na svemu što su, ističe, ovih dana pokazali.

– Dokazujući da je politika Stranke pravde i pomirenja koju je akademik muftija Muamer Zukorlić promovirao u prethodnom periodu zaista dala rezultate. Politika koja nas je i dovela ovdje bila je misija i vizija našeg rahmetli predsjednika. To je politika u kojoj je opća dobrobit za sve građane Republike Srbije, opća dobrobit za sve narode i opća dobrobit za cijeli Balkan i region.

To je, ističe, politika koja je ostavljena u amanet.

– Nama koji smo godinama učili uz njega, stasavali i razumijevali sve ove odnose. Pored zahvalnosti svima vama, institucijama predstavničke i izvršne vlasti želim se zahvaliti i svim pripadnicima ne bošnjačkog naroda, posebno pripadnicima srpskog naroda koji su na svaki mogući način iskazali poštovanje rahmetli akademiku muftiji Muameru Zukorliću. Kao što je rekao naš predsjednik Usame Zukorlić, za muftijom su plakali ne samo Bošnjaci već i Srbi.

Naglašava da se na dženazi u Novom Pazaru, nakon mnogo decenija, uz prisustvo velikog broja nebošnjačkog naroda vidjelo opće jedinstvo.

– Naših sugrađana, Srba iz Novog Pazara, Tutina, Sjenice ali i Raške, Kraljeva i njima se posebno zahvaljujem. Ono što još želim kazati da je u ovom plenumu prethodnih pet godina akademik muftija Muamer Zukorlić nastojao svoju univerzalnu misao, misao da samo kao vjerujući ljudi u Boga možemo doprinijeti ozdravljenju cjelokupnog društva i poboljšanju naših odnosa kroz prožimanje kroz kulturu mira i razumijevanja i razbijanja strahova i stereotipa.

Ističe i poštovanje kojeg su narodni poslanici odavali akademiku Zukorliću za sve izgovoreno.

– On je doprinio tome da i mi Bošnjaci koji živimo u Republici Srbiji, kao njeni građani, počnemo iznova mijenjati svoje stavove u pogledu naše zajedničke države. Počinjemo izgrađivati jedan odnos koji je u potpunosti usmjeren na to da jedino na način razgradnje svih strahova, stereotipa, svega što je prethodnih decenija opterećivalo te odnose možemo zajedno izgraditi našu zemlju i zajedno ići putem prosperiteta.

Poslanici Stranke pravde i pomirenja nastavit će misiju akademika rahmetli muftije Muamera Zukorlića i dosljedno je i principijelno provoditi. U Narodnoj skupštini Republike Srbije sutra će biti održan komemorativni skup na kojem će se obratiti i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

SANDžaklija preporučuje

Šta naši urednici čitaju, gledaju i slušaju svake hefte. Prijavite se za Heftični Bilten i nikad više ne propustite velike priče.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.