Muftijin odlazak sa ovoga svijeta veliki je hendikep za cijeli bošnjački živalj

Izet ef. Bibić: Muftijin odlazak sa ovoga svijeta veliki je hendikep za cijeli bošnjački živalj_61930774a62a9.jpeg
Glavni imam regije, Bayern Izet ef. Bibić, ističe da je Muftija uzidao sebe u brojna srca ljudi, te da dijaspora, pored Sandžaka, posebno pati zbog njegovog odlaska sa ovog prolaznog svijeta.
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Danima putem društvenih mreža, slanjem telegrama, poruka sućuti i sjećanja – bošnjački narod sa emocijama govori o moralnoj, liderskoj i lljudskoj veličini rahmetli akademika Muamera Zukorlića. Glavni imam regije Bayern Izet ef. Bibić ističe da je Muftija uzidao sebe u brojna srca ljudi, te da dijaspora, pored Sandžaka, posebno pati zbog njegovog odlaska sa ovog prolaznog svijeta.

“Muftija Muamer Zukorlić bio je čovjek koji nije samo sebe uzidao u mnogobrojne institucije koje su sa njime nicale, već je sebe uzidao i u sve nas, tako da je njegovim odlaskom otišao i jedan dio mene. Doista mi je uvijek bilo zadovoljstvo sa njime sjedeti, razgovarati, slušati njegove mudre savjete i ideje. Nikada se nije desilo da ne prihvati poziv za razgovor ili da ne odgovori na poruku koju bih mu uputio. Ludi u dijaspori voljeli su njegovu hrabrost, odvažnost i odlučnost. Besprijekorno su mu vjerovali, jer su znali da neće trgovati na uštrb nacije i zato je njegov odlazak veliki hendikep za cijeli bošnjački živalj. Naravno, oni koji ostaju iza Muftije u političkom i nacionalnom segmentu djelovanja imaju ispred sebe mustru kakav treba biti jedan lider. Ne treba tu izmišljati toplu vodu, samo treba nastaviti koračati dostojanstveno u interesu Sandžaka i našeg bošnjačkog naroda u cjelini. Molim dragog Allaha da našem Muftiji podari džennetul-firdeus, a našem narodu u Sandžaku i cjelokupnom bošnjačkom življu jedinstvo, slogu i ustrajnost”, kazao je Izet ef. Bibić.

SANDžaklija preporučuje

Šta naši urednici čitaju, gledaju i slušaju svake hefte. Prijavite se za Heftični Bilten i nikad više ne propustite velike priče.

Čitajte više

Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Search

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.