Marinković zamjenik gradonačelnika, Jolović demantovao spekulacije

U javnosti se poslednjih dana špekulisalo da su ove kadrovske promene rezultat nesuglasica u odboru novopazarskih naprednjaka.
Skupština grada Novog Pazara otpočela učenjem dove i molitve za rhm. muftiju Zukorlića_61925eea6082f.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Odbornici Skupštine grada imenovali su danas pravnika Vladimira Marinkovića za zamenika gradonačelnika Novog Pazara, umesto Igora Novovića koji je ranije podneo ostavku na tu funkciju.

Marinković (44) je na ovoj sednici pre imenovanja podneo ostavku na mesto vršioca dužnosti direktora “Gradske toplane”, gde će ga zameniti ekonomista Nemanja Mančić (37), u čijoj biografiji se navodi da je od 2007. godine zaposlen u Komercijalnoj banci i da poseduje licencu zastupnika u osiguranju.

Novoizabrani zamenik gradonačelnika radio je do 2007. godine u “Credi banci”, a nakon toga do 2018. godine u “Gradskoj čistoći” kao direktor pravnog sektora i zamenik direktora, dok je na čelu “Gradske toplane” bio poslednje tri godine.

Marinković je u obraćanju odbornicima rekao da će novu funkciju obavljati časno i pošteno, u interesu svih građana Novog Pazara.

Glasovima vladajuće većine za novog člana Gradskog veća izabran je ekonomista Nikola Milenković (39), koji je od 2008. godine zaposlen u Gradskoj upravi Novog Pazara i bio je šef Odseka za privredu, poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u Odeljenju za privredu.

On je na ovo mesto imenovan umesto Nedžada Plojovića, zaduženog za saradnju sa mesnim zajednicama i poljoprivredu, koji je ostavku podneo istog dana kada i Novović.

Novoizabrani funcioneri, ali i oni koji su podneli ostavke, kadrovi su liste “Aleksandar Vučić, Ivica Dačić – Za našu decu”, a u javnosti se poslednjih dana špekulisalo da su ove kadrovske promene rezultat nesuglasica u odboru novopazarskih naprednjaka.

Međutim, šef ove odborničke grupe Nikola Jolović oštro je za radio Sto plus demantovao ove špekulacije.

“Ne postoje nikakve nesuglasice, a naš odbor i stranka na republičkom nivou nikada nije bila jača i složnija, sledeći put našeg predsenika Aleksandra Vučića. Marinkoviću i Milenkoviću, koji su izabrani na predlog Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS), nakon ostavki iz ličnih razloga Novovića i Plojovića, želim svu sreću u daljem radu“, rekao je Jolović našem radiju.

On tvrdi da Novović i Plojović i dalje ostaju članovi i aktivisti SNS-a.

Sednica je trajala nepuna dva sata, a počela je učenjem dove i minutom ćutanja nedavno preminulom potpredsedniku Narodne skupštine i predsedniku Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muameru Zukorliću.

Odbornici vladajuće većine nisu prihvatili nijedan od 11 predloga SDA Sandžaka da se u dnevni red, između ostalog, uvrsti uspostavljanju direktnog javnog prenosa sednica skupštine grada, pokretanje inicijative da Srbija porizna genocid u Srebrenici, zaključak o kršenju ljudskih prava Bošnjaka od strane policije i pravosudnih organa u Novom Pazaru, pokretanje inicijative za formiranje Šumskog gazdinstva Sandžak i otvaranje stomatološke ordinacije za osobe sa invaliditetom.

Vladajuću većinu čine koalicije okupljene oko Sandžačke demokratske partije (SDP) i SNS, a u opoziciji su sa 20 odbornika SPP (11) i SDA Sandžaka (9).

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.