Za mlade iz BP popusti na brojne usluge i proizvode u CG i Evropi

Bijelo Polje je postala sedma partnerska opština u Crnoj Gori, a prva na sjeveru naše zemlje, u okviru koje će se vršiti distribucija lokalnih EYCA kartica.
Za mlade iz BP popusti na brojne usluge i proizvode u CG i Evropi_618f123991c56.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Opština Bijelo Polje danas je potpisala ugovor o saradnji sa Upravom za sport i mlade i Centrom za omladinsku edukaciju, kojim je obezbijeđeno 1000 Evropskih omladinskih kartica, koje će biti podijeljene mladima u toj opštini. Ministarstvo sporta je generalni pokrovitelj omladinske kartice. Riječ je o benefit kartici za mlade između 13 i 29 godina koja omogućava da koriste preko 160 popusta u Crnoj Gori, a preko 70.000 popusta na putovanja, kulturu, smještaj, obrazovanje, sport, film i druge usluge i proizvode u 37 zemalja širom Evrope.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović sa saradnicima danas je podijelio prvih 50 kartica.

“Ministarstvo sporta je 2018. godine potpisalo ugovor sa Međunarodnom asocijacijom omladinskih kartica i uvelo Crnu Goru u ovaj projekat. Podijeljeno je 10.000 kartica a sada to čini i sadašnje ministarstvo u saradnji sa opštinama. Crna Gora uz Kipar dijeli kartice besplatno”, istakao je Smolović.

Na kartici se nalazi logo Bijelog Polja i fotografija Đalovića pećine, što je veoma važno zbog imidža ove sredine,smatra predsjednik opštine.

“Svaki omladinac iz Bijelog Polja može dobiti pomenutu karticu i koristiti razne benefite širom Evrope te družiti se sa svojim vršnajcima iz regiona, Balkana i cijele Evrope”, kazao je Smolović.

Implementacija ovog društveno-odgovornog programa u Crnoj Gori u partnerstvu Uprave za sport i mlade i NVO “Centar za omaldinsku edukaciju” doprinosimjačanju mobilnosti mladih ,njihovoj neformalnoj edukaciji, boljoj informisanosti, umrežavanju sa vršnjacima na lokalnom ,nacionalnom i evropskom nivou, kao i smanjenju nezaposlenosti mladih u našoj zemlji,istako je sekretar Sekretarijata za lokalnu samoupravu Haris Malagić.

“Evropska omladinska kartičarska asocijacija (European Youth Card Association) je krovna međunarodna organizacija koja okuplja 37 zemalja članica, koje u saradnji sa resornim ministarstvima i Vladama država i civilnim sektorom, obezbjeđuju distribuciju Evropske omladinske kartice (EYCA) širom Evrope. Udruženje, na evropskom nivou, koordinira inicijative i pruža podršku mladim ljudima, uključujući se u krieranje i implementaciju omladinskih politika i komunikacije sa donosiocima odluka, u cilju kreiranja kvalitetnih servisa za mlade ljude”, saopštio je direktor Centra za omladinsku edukaciju.

Evropska omladinska kartica (EYCA) u Crnoj Gori je jedina zvanična besplatna benefit kartica za mlade, koja svim crnogorskim građanima i građankama uzrasta 13-29 godina omogućava da koriste preko 270 popusta u našoj zemlji i preko 70 hiljada popusta u čitavoj Evropi.

“Implementacija ovog međunarodnog društveno odgovornog programa u partnerstvu NVO “Centar za omladinsku edukaciju” i Uprave za sport i mlade u Crnoj Gori doprinosi jačanju mobilnosti mladih, njihovoj neformalnoj edukaciji, boljoj informisanosti, umrežavanju sa vršnjacima na lokalnom, nacionalnom i evropskom nivou, kao i smanjenju nezaposlenosti mladih u našoj zemlji u saradnji sa EYCA partnerima”, kazao je Radović.

Potpisivanjem saradnje, Bijelo Polje je postala sedma partnerska opština u Crnoj Gori, a prva na sjeveru naše zemlje, u okviru koje će se vršiti distribucija lokalnih EYCA kartica. Do danas, EYCA karticu je imalo priliku da koristi više od 19.000 mladih u Crnoj Gori, a radujemo se što će i vršnjaci i vršnjakinje iz Bijelog Polja biti dio zajednice koja broji više od 7. miliona mladih ljudi širom Evrope. U narednom periodu, realizovaćemo set od 6 edukativnih radionica na različite teme u okviru Lokalnog akcionog plana, koje će mladima omogućiti nova znanja i iskustva, a svako od njih će dobiti i Potvrdu o učešću.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.