Za mlade iz BP popusti na brojne usluge i proizvode u CG i Evropi

Bijelo Polje je postala sedma partnerska opština u Crnoj Gori, a prva na sjeveru naše zemlje, u okviru koje će se vršiti distribucija lokalnih EYCA kartica.
Za mlade iz BP popusti na brojne usluge i proizvode u CG i Evropi_618f123991c56.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Opština Bijelo Polje danas je potpisala ugovor o saradnji sa Upravom za sport i mlade i Centrom za omladinsku edukaciju, kojim je obezbijeđeno 1000 Evropskih omladinskih kartica, koje će biti podijeljene mladima u toj opštini. Ministarstvo sporta je generalni pokrovitelj omladinske kartice. Riječ je o benefit kartici za mlade između 13 i 29 godina koja omogućava da koriste preko 160 popusta u Crnoj Gori, a preko 70.000 popusta na putovanja, kulturu, smještaj, obrazovanje, sport, film i druge usluge i proizvode u 37 zemalja širom Evrope.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović sa saradnicima danas je podijelio prvih 50 kartica.

“Ministarstvo sporta je 2018. godine potpisalo ugovor sa Međunarodnom asocijacijom omladinskih kartica i uvelo Crnu Goru u ovaj projekat. Podijeljeno je 10.000 kartica a sada to čini i sadašnje ministarstvo u saradnji sa opštinama. Crna Gora uz Kipar dijeli kartice besplatno”, istakao je Smolović.

Na kartici se nalazi logo Bijelog Polja i fotografija Đalovića pećine, što je veoma važno zbog imidža ove sredine,smatra predsjednik opštine.

“Svaki omladinac iz Bijelog Polja može dobiti pomenutu karticu i koristiti razne benefite širom Evrope te družiti se sa svojim vršnajcima iz regiona, Balkana i cijele Evrope”, kazao je Smolović.

Implementacija ovog društveno-odgovornog programa u Crnoj Gori u partnerstvu Uprave za sport i mlade i NVO “Centar za omaldinsku edukaciju” doprinosimjačanju mobilnosti mladih ,njihovoj neformalnoj edukaciji, boljoj informisanosti, umrežavanju sa vršnjacima na lokalnom ,nacionalnom i evropskom nivou, kao i smanjenju nezaposlenosti mladih u našoj zemlji,istako je sekretar Sekretarijata za lokalnu samoupravu Haris Malagić.

“Evropska omladinska kartičarska asocijacija (European Youth Card Association) je krovna međunarodna organizacija koja okuplja 37 zemalja članica, koje u saradnji sa resornim ministarstvima i Vladama država i civilnim sektorom, obezbjeđuju distribuciju Evropske omladinske kartice (EYCA) širom Evrope. Udruženje, na evropskom nivou, koordinira inicijative i pruža podršku mladim ljudima, uključujući se u krieranje i implementaciju omladinskih politika i komunikacije sa donosiocima odluka, u cilju kreiranja kvalitetnih servisa za mlade ljude”, saopštio je direktor Centra za omladinsku edukaciju.

Evropska omladinska kartica (EYCA) u Crnoj Gori je jedina zvanična besplatna benefit kartica za mlade, koja svim crnogorskim građanima i građankama uzrasta 13-29 godina omogućava da koriste preko 270 popusta u našoj zemlji i preko 70 hiljada popusta u čitavoj Evropi.

“Implementacija ovog međunarodnog društveno odgovornog programa u partnerstvu NVO “Centar za omladinsku edukaciju” i Uprave za sport i mlade u Crnoj Gori doprinosi jačanju mobilnosti mladih, njihovoj neformalnoj edukaciji, boljoj informisanosti, umrežavanju sa vršnjacima na lokalnom, nacionalnom i evropskom nivou, kao i smanjenju nezaposlenosti mladih u našoj zemlji u saradnji sa EYCA partnerima”, kazao je Radović.

Potpisivanjem saradnje, Bijelo Polje je postala sedma partnerska opština u Crnoj Gori, a prva na sjeveru naše zemlje, u okviru koje će se vršiti distribucija lokalnih EYCA kartica. Do danas, EYCA karticu je imalo priliku da koristi više od 19.000 mladih u Crnoj Gori, a radujemo se što će i vršnjaci i vršnjakinje iz Bijelog Polja biti dio zajednice koja broji više od 7. miliona mladih ljudi širom Evrope. U narednom periodu, realizovaćemo set od 6 edukativnih radionica na različite teme u okviru Lokalnog akcionog plana, koje će mladima omogućiti nova znanja i iskustva, a svako od njih će dobiti i Potvrdu o učešću.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.