SDA: Nismo poslali nikoga na dženazu jer je SPP član velikosrpske koalicije koja negira genocid u Srebrenici

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Stav je istog dana u pisanoj formi dostavljen svim novoizabranim članovima organa u ograncima i novim članovima SDA Sandžaka.
SDA: Nismo poslali nikoga na dženazu jer je SPP član velikosrpske koalicije koja negira genocid u Srebrenici_618f228d506f3.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Iz Stranke demokratske akcije Sandžaka oglasili su se saopštenjem za javnost, povodom kako ističu, “dezinformacija koje unose zabunu o odnosima SDA Sandžaka i SPP-a i neučešću rukovodstva SDA Sandžaka na dženazi predsjedniku SPP-a.

“Isti dan nakon što je informacija o smrti predsjednika SPP-a zvanično potvrđena, SDA Sandžaka je ponovila zvaničan stav koji glasi: “Klanjanje dženaze namaza kao i svakog drugog namaza je lična odluka svakog pojedinca. To je naš poznati stav i praksa.” Stav je istog dana u pisanoj formi dostavljen svim novoizabranim članovima organa u ograncima i novim članovima SDA Sandžaka. SDA Sandžaka je opoziciona parlamentarna Stranka koja predstavlja i štiti interese građana Sandžaka i bošnjačkog naroda u Srbiji. Obzirom da je SPP, član vladajuće Vučićeve velikosrpske koalicije koja negira genocid nad Bošnjacima i veliča ratne zločince. SDA Sandžaka nije uputila delegaciju na to dženaze niti je ovlastila bilo koga da se u ime SDA Sandžaka tamo pojavi. SDA Sandžaka ne podržava ponašanje, aktivnosti i postupke rukovodstva SPP-a. Distanciramo se od primjene ruskog “čečenskog modela”, od štetnog djelovanja te vjersko političke opcije i od posljedica po građane Sandžaka”, navodi se u saopštenju SDA Sandžaka.

Čitajte više