SDA: Nismo poslali nikoga na dženazu jer je SPP član velikosrpske koalicije koja negira genocid u Srebrenici

Stav je istog dana u pisanoj formi dostavljen svim novoizabranim članovima organa u ograncima i novim članovima SDA Sandžaka.
SDA: Nismo poslali nikoga na dženazu jer je SPP član velikosrpske koalicije koja negira genocid u Srebrenici_618f228d506f3.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Iz Stranke demokratske akcije Sandžaka oglasili su se saopštenjem za javnost, povodom kako ističu, “dezinformacija koje unose zabunu o odnosima SDA Sandžaka i SPP-a i neučešću rukovodstva SDA Sandžaka na dženazi predsjedniku SPP-a.

“Isti dan nakon što je informacija o smrti predsjednika SPP-a zvanično potvrđena, SDA Sandžaka je ponovila zvaničan stav koji glasi: “Klanjanje dženaze namaza kao i svakog drugog namaza je lična odluka svakog pojedinca. To je naš poznati stav i praksa.” Stav je istog dana u pisanoj formi dostavljen svim novoizabranim članovima organa u ograncima i novim članovima SDA Sandžaka. SDA Sandžaka je opoziciona parlamentarna Stranka koja predstavlja i štiti interese građana Sandžaka i bošnjačkog naroda u Srbiji. Obzirom da je SPP, član vladajuće Vučićeve velikosrpske koalicije koja negira genocid nad Bošnjacima i veliča ratne zločince. SDA Sandžaka nije uputila delegaciju na to dženaze niti je ovlastila bilo koga da se u ime SDA Sandžaka tamo pojavi. SDA Sandžaka ne podržava ponašanje, aktivnosti i postupke rukovodstva SPP-a. Distanciramo se od primjene ruskog “čečenskog modela”, od štetnog djelovanja te vjersko političke opcije i od posljedica po građane Sandžaka”, navodi se u saopštenju SDA Sandžaka.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.