Opštini Gusinje uručena prestižna međunarodna nagrada

Kako su saopštili iz Opštinske PR službe, samit je bio izvrsna prilika za promociju Opštine Gusinje i njenih turističkih potencijala.
Opštini Gusinje uručena prestižna međunarodna nagrada_618f151a9c32c.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Na regionalnom samitu preduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe “300 najboljih” koji je u Dubrovniku krajem oktobra mjeseca okupio više od 110 osoba koje predvode ekonomski i društveni razvoj, Opštini Gusinje uručena je prestižna međunarodna nagrada “Globallocal” koju je u ime opštine preuzela predsjednica Anela Čekić.

Pod patronatom Svjetskog kongresa preduzetnika (SKP) nagrada i priznanje „Globallocal“ dodjeljuje se najboljim lokalnim zajednicama za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi. Međunarodni komitet za dodjelu nagrada donio je odluku da Opština Gusinje bude jedan od 14 ovogodišnjih laureata u ovoj kategoriji, od ukupno 134 predložena kandidata koliko ih se nadmetalo za pomenuto priznanje.

“Željela bih da iskažem zadovoljstvo što je naš rad na polju kreiranja boljeg ambijenta za poslovno okruženje prepoznat na ovom samitu. Mladoj opštini kao što je naša, razvoj preduzetništva predstavlja esencijalni segment unaprijeđenja lokalne privrede – i ovo priznanje nas je uvjerilo da smo na pravom putu i ohrabrilo nas da nastavimo da koračamo u zacrtanom smjeru”, izjavila je Čekić tokom ceremonije dodjela nagrada.

Kako su saopštili iz Opštinske PR službe, samit je bio izvrsna prilika za promociju Opštine Gusinje i njenih turističkih potencijala. Na marginama samita održan je i niz B2G sastanaka, iz kojih očekuju da će izroditi uspješna saradnja u narednom periodu.

Međunarodna nagrada i priznanje za zajednice i institucije za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi „GLOBALLOCAL“ dodjeljuje se od 2019. godine. Nagrade i Priznanja „GLOBALLOCAL“ dodjeljuju: Međunarodni ekonomski forum PERSPEKTIVE, Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja „GLOBALLOCAL“, Mreža mladih preduzetnika SiJ Europe „4E – EKONOMIJA, ENERGIJA, EKOLOGIJA, EUROPA 2050“ i PROMO GLOBAL d.o.o. Zagreb.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.