Delegacija Univerziteta u Sarajevu obavila hatar – Muftija Zukorlić je bio veliki čovjek

Muftija je bio naš brat koji je stojički nosio bajrak Bošnjaka. Vijest o njegovoj smrti je u Sarajevu odjeknula kao grom iz vedra neba. Moram reći da sam želio da što prije želio da dođemo i da vas podržimo i da znate da je to bio i naš brat i veliki čovjek.
Delegacija Univerziteta u Sarajevu obavila hatar – Muftija Zukorlić je bio veliki čovjek_618fbbaf10402.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Delegacija Univerziteta u Sarajevu predvođena rektorom prof. dr Rifatom Škrijeljom, prorektorom za nastavu dr. Dženanom Husremović i generalnim sekretarom dr. Kenanom Filipovićem danas je u Novom Pazaru obavila hatar i dala podršku porodici i saradnicima rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića.

Rektor Univerziteta u Sarajevu dr. Rifat Škrijelj kazao da je muftija Zukorlić bio veliki čovjek iza kojeg su ostale značajne institucije koje pripadnike akademske zajednice obavezuju da se Zukorlića uvijek sjećaju po dobru.

– Muftija je bio naš brat koji je stojički nosio bajrak Bošnjaka. Vijest o njegovoj smrti je u Sarajevu odjeknula kao grom iz vedra neba. Moram reći da sam želio da što prije želio da dođemo i da vas podržimo i da znate da je to bio i naš brat i veliki čovjek. Mi ćemo nastojati kao Univerzitet u Sarajevu da razvijamo saradanju koji smo uspostavili sa Internacionalnim univerzitetom u Novom Pazaru. Iza čovjeka ostaju djela, a iza Muamera su ostala i djela i institucije. Tri su značajne institucije nas kao pripadnike akademske zajednice obavezuju da se njega uvijek sjećamo po dobru. Jedno je Univerzitet u Novom Pazaru koji je bio prvi Univerzitet koji je jedan Bošnjak osnovao na ovim prostorima i koji je dao priliku da se djeca iz ovih krajeva mogu školovati kod svoje kuće i to je nešto što je najviše mogao jedan čovjek da da za svoj kraj. Drugo je Bošnjačka akademika nauka i umjetnosti kao odgovor na pokušaj intelektualnog diskriminiranja Bošnjaka u regiji. I treće reformu Islamske zajednice koja je postala jedna od najuspješnijih na ovim prostorima, kazao je dr. Škrijelj.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.