Muftija je tražio svjetlost u ljudima i izvlačio iz njih ono najbolje

Muftija je tražio svjetlost u ljudima i izvlačio iz njih ono najbolje_618e70bc5fecd.jpeg
Bio je, ne samo vispren govornik i političar, već i čovekoljubac, pokretač verskog dijaloga, osnivač Univerziteta, most koji je spajao sve ljude u Srbiji, bez obzira na veru i naciju.
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Da sam zaista postao sveštenik, kako sam planirao, danas bih u crkvi u kojoj bih služio zvonila zvona u čast preminuilog muftije! Da, dobro ste pročitali u čast i pozdrav počivšem muftiji. Zvonila bi zbog toga što je otišao Čovek, ne samo znameniti musliman, nego istinsko empatično ljudsko biće. Taj moj čin bio bi oštar i odsečan čin pravednosti, onakav kakav je i muftija bio, i kako je mnogo puta činio, strogo i pravedno po Zakonima Božjim.

Bio je, ne samo vispren govornik i političar, već i čovekoljubac, pokretač verskog dijaloga, osnivač Univerziteta, most koji je spajao sve ljude u Srbiji, bez obzira na veru i naciju. Samo maliciozni će reći: “Pa gde za muftiju idu crkvena zvona?”. Ne za muftiju, već za Čoveka- imao bih spreman odgovor. Jer kao što je Sokrat svetiljkom tražio Čoveka među ljudima po krčmi, tako je i muftija tražio svetlost u ljudima, izvlačio iz njih ono najbolje, poštovao, ali i oštro kritikovao sve institucije posrnule nam države Srbije, i to samo onda kada bi tu kritiku zaslužile. Zvonila bi zvona i kao znak radosti, jer istinski verujem, da se insan Zukorlić preselio na bolji svet, a suze bi kvasile moju “Bibliju” iz koje bih čitao molitvu.

Nikada ne dovodim u pitanje volju Božju, odavno sam shvatio da on Sebi prvo zove one najbolje među nama. Muftija veliki želim Vam i molim se za oprost grehova i večno spasenje, amin… Neka Vas moja iskrena suza vodi ka rajskom vrtu. Podrška moralna ide ka Muzaferu Župljaninu, druže znam da Ste u tuzi i ja pustih suzu, volim Vas sve!

SANDžaklija preporučuje

Šta naši urednici čitaju, gledaju i slušaju svake hefte. Prijavite se za Heftični Bilten i nikad više ne propustite velike priče.

Čitajte više

Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Search

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.