Neću žrtvovati majku za moje danas, jer ona je žrtvovala svoj život za moje sutra

Ko ne cijeni dobrotu svoje majke u svom životu, neće naći nekoga ko će cijeniti njegov život.
Ilustracija: Bee Johnson
Ilustracija: Bee Johnson
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Mladi doktor je zaprosio djevojku iz dobrostojeće porodice, ali je djevojka, nakon što je saznala za cjelokupnu njegovu situaciju, postavila uvjet da njegova majka ne prisustvuje vjenčanju kako bi ona prihvatila brak.

Mladi doktor je bio zbunjen zbog takvog uvjetovanja i nije imao nikoga s kim bi se posavjetovao osim oca svoga prijatelja koji mu je bio profesor na fakultetu. Kada je došao kod njega, profesor je upitao: ”Zašto ovaj uvjet?”

On je stidljivo odgovorio: ”Otac mi je umro ubrzo nakon mog rođenja, a majka je bila obična radnica koja je prala odjeću ljudima da bi od skromne zarade mene izdržavala i školovala. Međutim, ova prošlost mi izaziva velike poteškoće i moram sada da počnem svoj novi život.”

Tada mu je profesor rekao: ”Imam jednu malu molbu za tebe, a to je da opereš ruke svojoj majci čim odeš kod nje, pa se sutra vrati kod mene i onda ću ti reći svoje mišljenje u vezi braka s tom djevojkom i uvjeta koji je postavila.”

I zaista, mladi doktor je, čim je došao kući, zamolio majku da mu dozvoli da opere njezine ruke.

Počeo je polahko da pere ruke svoje majke, a suze su mu se slijevale niz obraze zbog izgleda njezinih ruku. Bio je to prvi put da je primijetio koliko su joj ruke naborane, a osim toga, imala je na njima nekoliko modrica od kojih bi njegova majka zadrhtala kada bi ih voda dodirnula.
Nakon što je završio sa pranjem majčinih ruku, nije mogao da dočeka sljedeći dan, već je telefonom razgovarao sa ocem svog prijatelja, odnosno sa svojim profesorom, rekavši mu: ”Ja sam donio odluku, neću žrtvovati majku za moje danas, jer ona je žrtvovala svoj život za moje sutra.”

Ko ne cijeni dobrotu svoje majke u svom životu, neće naći nekoga ko će cijeniti njegov život.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.