Mještani ogorčeni, umjesto asfalta makadam i blato

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Oduševljenje zbog dolaska mašina i pravljenja puta, kod mještana Gubavač i Bistrice zamijenilo je ogorčenje.
Mještani ogorčeni, umjesto asfalta makadam i blato_618b1d780f432.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Ranije dato obećanje investitora da će do kraja ove godine asfalt proći kroz Bistrički kraj do skoro je bila garancija mještanima, a već danas opomena da Uprava javnih radova ispoštuje svoje obaveze. Mašine su se povukle sa puta i ostavile iskopan teren i probleme žiteljima bjelopoljskih sela. Zato su danas organizovali protest i blokirali magistralu sa koje su poručili da očekuju hitnu reakciju države.

Oduševljenje zbog dolaska mašina i pravljenja puta, kod mještana Gubavač i Bistrice zamijenilo je ogorčenje. Garancije da će planirani radovi biti završeni u roku, pali su u vodu.

“Sredinom prošle sedmice došlo je do potpune obustave radova na ovom putu bez ijednog objašnjena Vlade, ministarstava, i potpisnika ugovora kompanije Štrabak koji su se povukli sa trase”, kazao je Sakib Čindrak, predsjednik MZ Bistica.

Umjesto asfalta, mašine su ostavile iskopan teren i probleme.

“Iskopani su kanali pored puta, napunjeni šuškorom, nekih 50 puta 50 centimetara dubine i širine, iskopani su propusti za vodu i sa lijeve i sa desne strane puta, mostovi su ostavljeni bez prilaznih krila, gdje je ostao most go i neće moći uskoro da se prolazi”, istakao je mještanin Bistrice Rade Nedović.Mještani dva sela pokušali su da kontaktiraju nadležne u Upravi javnih radova i dobiju objašnjenje zašto je posao na putnoj infrastrukturi stao. Iako su vremenski uslovi bili povoljni gotovo godinu su se kamioni rijetko viđali na trasi. To što su potpuno iščezli bio je okidač za mještane da organizuju proteste.

Čindrak ističe da nijesu imali drugog načina da ih nadležni čuju.

U koloni dugoj nekoliko kilometara vozači su danas čekali više od sat kako bi nastavili put prema Prijepolju ili Podgorici. Mještani najavljuju da će i narednih dana blokirati magistalu.

“Mi ćemo već danas uputiti zahtjev MUP-u za novo okupljanje na magistralnom putu Ribarevine”, kazao je Čindrak.

Do željno očekivanog odgovora Uprave koja finansira izgradnju puta stanovinici Gubavča i Bistrice gaziće blato i ići makadomom. Ni ekipa TVCG do zaključenja priloga nije dobila očekivane informacije. Izostao je odgovor zašto su stali radovi na trasi dugoj 6,5 km.

Čitajte više