Muftija je svoj emanet dostojanstveno i na najbolji način ispunio

Pobjeda dolazi od Allaha, samo mi trebamo biti prava braća, raditi po šerijatu, slušat naše pretpostavljene i Allah će nam inšallah biti na pomoći.
Muftija je svoj emanet dostojanstveno i na najbolji način ispunio_618a7bf1cf5e5.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Eto skupim snage da pogledam kratke klipove našeg rahmetli muftije,  iako smo sada osjetljivi jer je taze, a i zbog svega što nam je značio, ali podijelim da se prisjetimo kako je on pobijedio strah, pa da mi uzmemo pouku, i učvrstimo se, a on je pobijedio dunjalučki strah većim strahom, a to je strah od Uzvišenog Allaha.

S druge strane, koliko god nam teško pada ovaj rastanak, ne smijemo da klonemo duhom, ne smijemo da očajavamo, niti previše da tugujemo, jer prokleti šejtan jedva čeka da oslabimo da nas udari, i da padnemo u depresiju, a takvi nismo za ništa, a rahmetli muftija nas je odgajao da budemo borci.

Muftija je ostavio svoje nasljednike, u duhovnom smislu našeg uvaženog vođu muftiju dr. Mevlud ef. Dudića, sa svojom časnom ulemom, u svetovnom puno njih, a ja molim Allaha da se izabere onaj koji će biti najveći hair za islam, naciju i narod, tako da uz Alalhovu pomoć, nema te sile koja nam može stati na ispravnom putu.

Omer r. a. smjenio Halida ibn Velida kao vojskovođu, bez poraza u bitkama, da ljudi ne pomisle da pobjeda dolazi od njega, pobjeda dolazi od Allaha, samo mi trebamo biti prava braća, raditi po šerijatu, slušat naše pretpostavljene i Allah će nam inšallah biti na pomoći, a kome Allah pomogne, On je dovoljan.

Drago mi je što je rahmetli muftija svoj emanet dostojanstveno i na najbolji način ispunio, i što se vratio Allahu, a iza sebe ostavio sve ono što se u hadisu spominje da će od toga umrla osoba imati koristi, a to je trajna sadaka kroz velike hajrate koje je ostavio, evljad na pravom putu koji čini dovu za njega, a i znanje kroz knjige i predavanja kojim će se narod koristiti.

Više sam volio da ga je većinski narod prepoznao i dao mu podršku dok je bio živ, ali je dobro i što je pogledao nakon njegovog preseljenja, jer su ostali nasljednici koji će nastaviti ovu slobodarsku ideju, kojima ovaj narod treba dati podršku zbog istine, a i da umire grižu savjest oni koji mu nisu dali podršku dok je bio živ, a i da bude jedno olakšanje onima koji su svo vrijeme bili za njega.

Allah da nam olakša da ovo iskušenje prebrodimo onako kako će Allah biti zadovoljan i da nam da imana, mudrosti, i hrabrosti da nastavimo da nižemo pobjede.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.