Počinje bh. kino distribucija filma “Ljubav oko svijeta”

Film je ove godine i najgledaniji domaći film u kinima u Hrvatskoj, a knjiga je ukupno najprodavanija knjiga ove godine u Hrvatskoj.
Počinje bh. kino distribucija filma LJUBAV OKO SVIJETA_61846365da8e9.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Bh. prikazivanje nesvakidašnjeg ostvarenja Ljubav oko svijeta počinje u Sarajevu 4. novembra, nakon čega će ga imati priliku premijerno pogledati publika u Mostaru 5. novembra, dan kasnije u Zenici, a potom 7. novembra u Tuzli i 8. u Banjoj Luci. Premijerne projekcije podrazumijevat će i gostovanje autorskog para te Q&A nakon projekcija.

Neuobičajeni medeni mjesec u trajanju od godinu dana koji je podrazumijevao put oko svijeta rezultirao je dokumentarnim filmom i knjigom Ljubav oko svijeta bračnog i kreativnog para Davora i Anđele Rostuhar u kojem su prikazali šta su saznali i naučili o ljubavi ali i o ljudima i životu.

Film je svjetsku premijeru imao na francusko-njemačkoj televiziji ARTE, a festivalsku na ZG-DOX gdje je osvojio nagradu publike za najbolji film. Film je ove godine i najgledaniji domaći film u kinima u Hrvatskoj, a knjiga je ukupno najprodavanija knjiga ove godine u Hrvatskoj.

Nakon što su se Anđela i Davor vjenčali, otišli su na neuobičajen medeni mjesec – godinu dana putovali su oko svijeta i istraživali ljubav kroz razne kulture. Put ih je vodio preko šest kontinenata i 30 zemalja, od Bušmana iz afričke pustinje do urbanih parova najvećih svjetskih metropola, od tradicionalnih poligamijskih harema do modernih poliamornih zajednica, od lovaca i sakupljača iz amazonske prašume do plemena s dalekih rajskih obala Pacifika, od ljudi koji nikad nisu našli ljubav, do onih koji su u ljubavi našli sve. Razgovarali su i s renomiranim svjetskim znanstvenicima te putujući kroz brojne izazove secirali i vlastiti odnos, sve ne bi li saznali što je zapravo ljubav i je li ona univerzalna.

Odnedavno su knjige Davora Rostuhara dostupne u BiH preko izdavačke kuće Sarajevo publishing, a zahvaljujući saradnji sa Cinestarom publika će moći pogledati filmu Sarajevu, Mostaru, Zenici, Tuzli i Banjoj Luci.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.