Na UNINP nove tehnologije i na Departmanu za umjetnost

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Doc. Dr Predrag Nerić podsjeća da su se modni dizajneri obično vraćali u prošlost radi inspiracije.
Na UNINP nove tehnologije i na Departmanu za umjetnost_61852fb90be7a.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Grafički dizajn novi je studijski program na Internacionalnom univerzitetu koji je od ove godine u redovnom nastavnom planu i programu. U okviru nove discipline nova generacija orijentisana prema internetu, kompjuterima, uopšte novim medijima.

–U tom smislu nije slučajno što se interes za grafički dizajne ove godine pokazao izuzetno velikim. To pokazuje da je politika ovog Univerziteta veoma ispravna u smislu da studentima ponudi jedan program koji je poprilično interesantan. Ono što je interesantno a što ćemo prvi put vidjeti i dolazi s grafičkog dizajna su posteri i neke digitalne varijante umjestnosti koje su sad interesantne i prisutne su u digitalnim medijima a također i u print verziji, kaže, između ostalog, prof. Dr Džemil Bektović Departman za umjetnost UNINP.

Doc. Dr Predrag Nerić podsjeća da su se modni dizajneri obično vraćali u prošlost radi inspiracije.

-Tako i sada, i nije čudno da se neke kolekcije baziraju na 60-te ili 50-te godine i to  je jako aktualno. Ali, ne trebamo biti u zabludi. Moda je uvijek nova i vraća se na specifičan način. Uostalom, nove su tehnologije i sve se razvija pa i dizajn odjeće, tekstila koje također izučavamo u okviru našeg Departmana za umjetnost i dizajn.

Čitajte više