Procurela fotografija Meta pametnog sata

Kompanija navodno radi na tri generacije pametnih satova.
watch
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Meta – to jest, kompanija ranije poznata kao Facebook razvija pametni sat koji može da snima fotografije i video zapise. Prema izveštaju Bloomberg-a koji je objavio sliku koja prikazuje pametni sat sa zaobljenim uglovima sličan Apple Watch-u, osim što ima i deo sa prednjom kamerom.

Programer aplikacija Steve Moser pronašao je sliku unutar aplikacije kompanije koja se koristi za kontrolu njenih Ray-Ban Stories AR naočara za sunce, nagoveštavajući da bi se takođe mogla koristiti za kontrolu sata u budućnosti.

Pored zaobljenih uglova i kamere, čini se da pametni sat ima kućište od nerđajućeg čelika i odvojive kaiševe. Moser takođe kaže da kod unutar aplikacije ukazuje da bi se sat mogao zvati Milan i da bi mogao da omogući da se fotografije i video snimci koje ste snimili sa njim preuzmu na telefon.

Meta se nada da će lansirati pametni sat već 2022. godine, ali još ništa nije precizirano. Facebook-ova matična kompanija navodno već radi na tri generacije proizvoda koji će biti objavljeni u različito vreme.

Nije jasno da li je uređaj prikazan na slici jedan od njih ili da li će uopšte biti predstavljen. Prema izveštaju sajta Verge ranije ove godine Facebook je radio na stvaranju pametnog satu sa prednjom i zadnjom kamerom od 1080p sa autofokusom. Sat bi mogao bi da ima i monitor otkucaja srca i LTE povezivanje, iako bi te funkcije mogle biti raspoređene na tri različita modela.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.