U petak završna izložba studenata Departmana za umjetnost akademske 2020/2021.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Departman za umjetnost ima veliki značaj i ulogu u cjelokupnom obrazovnom procesu na Internacionalnom univerzitetu
UNINP: U petak završna izložba studenata Departmana za umjetnost akademske 2020/2021._617fe9c411baf.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Departman za umjetnost Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru svake godine organizuje završnu izložbu studenata svih godina sa svih smjerova. Želja je predstaviti radove ovaj put umjetnika iz akademske 2020/2021. godine.

-Mi smo zamislili da je otvorimo u petak, 5. novembra u 14,00 sati u Galeriji UNINP. Nisus vi radovi mogli biti završeni jer su prostorni kapaciteti ograničeni ali će, pored radova studenata sa slikarstva biti upriličena i modna revija  studenata s Modnog dizajna tako da vjerujem da će poštovaoci umjetnosti, likovne i primijenjene, imati šta da vide, kaže doc.dr. Samir Ljajić rukovodilac Departmana za umjetnost UNINP.

Ovakvih aktivnosti, najavljuje, bit će i u buduće.

-U planu je i digitalni katalog tako da će ljubitelji umjetnosti moći vidjeti djelić toga što su student umjetnosti ovog Departmana pripremili za završnu godišnju izložbu.

Departman za umjetnost ima veliki značaj i ulogu u cjelokupnom obrazovnom procesu na Internacionalnom univerzitetu. Jedan je od, kako kaže, stubova identiteta društva u kojem ova institucija djeluje.

Čitajte više