Medresa “Gazi Isa-beg” organizirala kviz “Upoznaj Muhammeda s.a.w.s.”

Kviz znanja sadržao je pitanja iz oblasti Sire – Životopisa poslednjeg Allahovog Poslanika.
Medresa “Gazi Isa-beg” organizirala kviz “Upoznaj Muhammeda s.a.w.s.”_6180928add0fd.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Uprava Medrese Gazi Isa-beg u Novom Pazaru organizirala je kviz „Upoznaj Muhammeda s.a.w.s“ za učenike svih odjeljenja matične škole u Novom Pazaru. To je bila prilika da se potvrdi dosad naučeno i nagrade najbolji.

Direktor Medrese Gazi Isa-beg istakao da je bilo jako teško izabrati najbolje, te da je pola boda bilo presudno.

„Uzvišeni Allah kada opisuje našeg Poslanika, kada govori o našem Poslaniku kaže, vi u Allahovom Poslaniku imate divan uzor, vi u Resulullahu imate najljepši uzor, i dosita Allahov Poslanik s.a.w.s. nije to nama prenio i pokazao samo riječima, već nam je Resulullah s.a.w.s. to pokazao i djelima, pa smo vidjeli, učili i taj kviz je bio povod jer najbolje obilježavanje rođenja Resulullaha s.a.w.s. jeste da čovjek nauči o njegovom životu o nakon toga da  praktikuje to što je naučio.“

Rukovodilac vjersko-prosvjetne službe dr. Rešad ef. Plojović zahvalio se upravi Medrese Gazi Isa-beg što čuva tradiciju natjecanja u korisnom znanju.

„Oblast iz koje su bila pitanja je sama po sebi dovoljno zanimljiva, sa druge strane i korisna tako da ste svi vi koji ste učestvovali i koji ste se prijavili za učešće u ovome kvizu, na neki način dobitnici. Ovo su neke materijalne nagrade u vidu knjiga i priznanja ali je sigurno da ono što ste svi dobili a to je da ste svih onih 250 pitanja sa odgovorima za ovih nekoliko dana brižljivo čitali i učili je nešto što će trajno ostati sa vama i ja vam se želim svima zahvaliti na učešću i odati priznanje jer ste imali svijeti da baš u ovome mubarek mjesecu se intenzivno družite, odnosno saznajete stvari iz životopisa Allahovog Poslanika s.a.w.s.“

Kviz znanja sadržao je pitanja iz oblasti Sire – Životopisa poslednjeg Allahovog Poslanika.

1. mjesto osvojili su Dina Izeti, Ertan Curić i Sumeja Azemović. 2. mjesto osvojili su Emra Latifović, Sead Aličković i Šejma Gicić. 3. mjesto osvojili su Lejla Malićević i Talha Jonuzi.

Skup je završen dovom koju je proučio mr. Asmir ef. Crnovršanin.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.