Medresa “Gazi Isa-beg” organizirala kviz “Upoznaj Muhammeda s.a.w.s.”

Kviz znanja sadržao je pitanja iz oblasti Sire – Životopisa poslednjeg Allahovog Poslanika.
Medresa “Gazi Isa-beg” organizirala kviz “Upoznaj Muhammeda s.a.w.s.”_6180928add0fd.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Uprava Medrese Gazi Isa-beg u Novom Pazaru organizirala je kviz „Upoznaj Muhammeda s.a.w.s“ za učenike svih odjeljenja matične škole u Novom Pazaru. To je bila prilika da se potvrdi dosad naučeno i nagrade najbolji.

Direktor Medrese Gazi Isa-beg istakao da je bilo jako teško izabrati najbolje, te da je pola boda bilo presudno.

„Uzvišeni Allah kada opisuje našeg Poslanika, kada govori o našem Poslaniku kaže, vi u Allahovom Poslaniku imate divan uzor, vi u Resulullahu imate najljepši uzor, i dosita Allahov Poslanik s.a.w.s. nije to nama prenio i pokazao samo riječima, već nam je Resulullah s.a.w.s. to pokazao i djelima, pa smo vidjeli, učili i taj kviz je bio povod jer najbolje obilježavanje rođenja Resulullaha s.a.w.s. jeste da čovjek nauči o njegovom životu o nakon toga da  praktikuje to što je naučio.“

Rukovodilac vjersko-prosvjetne službe dr. Rešad ef. Plojović zahvalio se upravi Medrese Gazi Isa-beg što čuva tradiciju natjecanja u korisnom znanju.

„Oblast iz koje su bila pitanja je sama po sebi dovoljno zanimljiva, sa druge strane i korisna tako da ste svi vi koji ste učestvovali i koji ste se prijavili za učešće u ovome kvizu, na neki način dobitnici. Ovo su neke materijalne nagrade u vidu knjiga i priznanja ali je sigurno da ono što ste svi dobili a to je da ste svih onih 250 pitanja sa odgovorima za ovih nekoliko dana brižljivo čitali i učili je nešto što će trajno ostati sa vama i ja vam se želim svima zahvaliti na učešću i odati priznanje jer ste imali svijeti da baš u ovome mubarek mjesecu se intenzivno družite, odnosno saznajete stvari iz životopisa Allahovog Poslanika s.a.w.s.“

Kviz znanja sadržao je pitanja iz oblasti Sire – Životopisa poslednjeg Allahovog Poslanika.

1. mjesto osvojili su Dina Izeti, Ertan Curić i Sumeja Azemović. 2. mjesto osvojili su Emra Latifović, Sead Aličković i Šejma Gicić. 3. mjesto osvojili su Lejla Malićević i Talha Jonuzi.

Skup je završen dovom koju je proučio mr. Asmir ef. Crnovršanin.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.