Savjetnik člana Predsjedništva BiH posjetio predsjednika opštine Sjenica

"Ovo je početak novih odnosa između Sjenice i Bosne i Hercegovine."
Savjetnik člana Predsjedništva BiH posjetio predsjednika opštine Sjenica_617c9e485694a.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džeferovića Amel Suljović sastao se sa predsjednikom opštine Sjenica Munibom Mujagićem i njegovim saradnicima.

Suljović je tom prilikom istakao da će se u skorijem periodu sa lokalnim zajednicama realizirati nekoliko važnih kulturnih projekata.

„Nacionalno jedinstvo Bošnjaka, koje je bio jedan zaključak a kraju ove posjete, bi svakako morao da se proširi sa nizom nekih drugih pitanja o kojima smo razgovarali. Kako da produbimo ove institucionalne posjete koje su nam veoma važne i očigledno neophodne i nama u Bosni i Hercegovini i ljudima u Sandžaku, da što snažnije i češće komuniciramo, da ne dozvolimo da te posjete budu rijeke i da svakako tim posjetama damo konkretan sadržaj kroz realizaciju nekih zajedničkih projekata. Veoma sam ponosan što ne samo u Bosni i Hercegovini već i ovdje u Sandžaku vidimo jedno snažno multuetničko društvo, jedno društvo koje ima svoju širinu, koje baštini toleranciju i ja gospodinu predsjedniku opštine i njegovim saradnicima čestitam na ovoj širini koju Sjenica pokazuje i jednom opštom osjećanju želje za napredovanjem, za radom, za unapređivanjem kako odnosa tako i ukupne slike ovoga grada.“

Mujagić naglasio da su na sastanku otvorena mnoga pitanja od suštinske važnosti za Bošnjake u Sandžaku.

„Želim da kažem da smo naišli na jedno dobro i potpuno razumijevanje problema u kojima se mi nalazimo, kompleksnost situacije u kojoj jesmo. Mi naravno da želimo bolje i prisnije odnose sa našom maticom, prosto rečeno gladni smo i žedni takvih aktivnosti i moja je želja da tih aktivnosti bude što je moguće više, nadam se na obostrano zadovoljstvo ali i na zadovoljstvo svih onih koji žive na teritoriji naše opštine. Raduje me činjenica da će Sjenica kao lokalna zajednica učestvovati u jednom kapitalnom kulturnom događaju, izložbi rahmetli Mersada Berbera, ne treba obrazlagati ko je u umjetničkim krugovima rahmetli Mersad Berber i vjerujem da je to i jedan benefit koji će osjetiti mnoge generacije i svi ljudi koji će imati tu priliku, to zadovoljstvo i tu čast da vide jednu takvu izložbu. Na današnjem sastanku bilo je priče i inicijative i oko drugih pitanja, istina dotakli smo i neka pitanja prisnije ekonomske saradnje sa Bosnom i Hercegovinom, dotakli smo i pitanja oko organizacije i zadovoljavanja potreba Bošnjaka na teritoriji Republike Srbije a u smislu organizacije Bošnjačkog nacionalnog vijeća i svega onoga što ono treba u ime Bošnjaka i za račun Bošnjaka da servisira.“

Predsjednik opštine Sjenica se zahvalio gospodinu Suljeviću na posjeti, razgovoru i razmijenjenim informacijama, naglašavajući da je ovo početak novih odnosa između Sjenice i Bosne i Hercegovine.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.