Savjetnik člana Predsjedništva BiH posjetio predsjednika opštine Sjenica

"Ovo je početak novih odnosa između Sjenice i Bosne i Hercegovine."
Savjetnik člana Predsjedništva BiH posjetio predsjednika opštine Sjenica_617c9e485694a.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džeferovića Amel Suljović sastao se sa predsjednikom opštine Sjenica Munibom Mujagićem i njegovim saradnicima.

Suljović je tom prilikom istakao da će se u skorijem periodu sa lokalnim zajednicama realizirati nekoliko važnih kulturnih projekata.

„Nacionalno jedinstvo Bošnjaka, koje je bio jedan zaključak a kraju ove posjete, bi svakako morao da se proširi sa nizom nekih drugih pitanja o kojima smo razgovarali. Kako da produbimo ove institucionalne posjete koje su nam veoma važne i očigledno neophodne i nama u Bosni i Hercegovini i ljudima u Sandžaku, da što snažnije i češće komuniciramo, da ne dozvolimo da te posjete budu rijeke i da svakako tim posjetama damo konkretan sadržaj kroz realizaciju nekih zajedničkih projekata. Veoma sam ponosan što ne samo u Bosni i Hercegovini već i ovdje u Sandžaku vidimo jedno snažno multuetničko društvo, jedno društvo koje ima svoju širinu, koje baštini toleranciju i ja gospodinu predsjedniku opštine i njegovim saradnicima čestitam na ovoj širini koju Sjenica pokazuje i jednom opštom osjećanju želje za napredovanjem, za radom, za unapređivanjem kako odnosa tako i ukupne slike ovoga grada.“

Mujagić naglasio da su na sastanku otvorena mnoga pitanja od suštinske važnosti za Bošnjake u Sandžaku.

„Želim da kažem da smo naišli na jedno dobro i potpuno razumijevanje problema u kojima se mi nalazimo, kompleksnost situacije u kojoj jesmo. Mi naravno da želimo bolje i prisnije odnose sa našom maticom, prosto rečeno gladni smo i žedni takvih aktivnosti i moja je želja da tih aktivnosti bude što je moguće više, nadam se na obostrano zadovoljstvo ali i na zadovoljstvo svih onih koji žive na teritoriji naše opštine. Raduje me činjenica da će Sjenica kao lokalna zajednica učestvovati u jednom kapitalnom kulturnom događaju, izložbi rahmetli Mersada Berbera, ne treba obrazlagati ko je u umjetničkim krugovima rahmetli Mersad Berber i vjerujem da je to i jedan benefit koji će osjetiti mnoge generacije i svi ljudi koji će imati tu priliku, to zadovoljstvo i tu čast da vide jednu takvu izložbu. Na današnjem sastanku bilo je priče i inicijative i oko drugih pitanja, istina dotakli smo i neka pitanja prisnije ekonomske saradnje sa Bosnom i Hercegovinom, dotakli smo i pitanja oko organizacije i zadovoljavanja potreba Bošnjaka na teritoriji Republike Srbije a u smislu organizacije Bošnjačkog nacionalnog vijeća i svega onoga što ono treba u ime Bošnjaka i za račun Bošnjaka da servisira.“

Predsjednik opštine Sjenica se zahvalio gospodinu Suljeviću na posjeti, razgovoru i razmijenjenim informacijama, naglašavajući da je ovo početak novih odnosa između Sjenice i Bosne i Hercegovine.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.