Otvorena džamija u Tutinu

Džumansku hutbu u novootvorenoj džamiji kazivao je muftija dr. Mevlud ef. Dudić.
Otvorena džamija u Tutinu_617c9e68b5c5c.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Juče prije džume namaza svečano je otvorena Firdeus džamija u naselju Svračiće u Tutinu. Svečanosti je prisustvovala delegacija Mešihata IZ-e u Srbiji na čelu sa predsjednikom muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem.

Nakon kur’anskih ajeta koje je proučio predsjednik Medžlisa IZ-e Tutin  Edib ef. Zukorlić i uvodnih riječi glavnog imama Vahjudin ef. Ćosovića, prisutnima se obratio muftija sandžački hfz. Abdurahman ef. Kujević, poslije toga vakif džamijskog placa i graditelj džamije  hadži Nazif Pepić predao je ovaj vjerski objekat Islamskoj zajednici i vjernicima na korištenje, zahvalivši se svima koji su učestvovali u izgradnji. Zatim se prisutnima obratio rukovodilac Vjersko-prosvjetne službe dr. Rešad ef. Plojović.

Predsjednik Mešihata je u svom obraćanju istakao :“ Sa današnjim danom stekli su se šerijatski uslovi da zvanično otvorimo ovu džamiju, te da je u njoj dozvoljeno obavljanje namaza. Ovim činom ona postaje vakuf Islamske zajednice pod imenom Firdeus“, uručivši vakifu zahvalnicu za uvakufljenje. Na kraju skupa dovu je proučio muftija novosadski Nedžad ef. Hasanović. Džumansku hutbu u novootvorenoj džamiji kazivao je muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.