GIZ uručio zahvalnicu predsjedniku opštine Sjenica

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Predsjednik opštine Sjenica kazao da Njemačka vlada, njena agencija za međunarodnu saradnju i opština Sjenica imaju izvanrednu saradnju i to upravo u oblastima koje su od izuzetnog značaja.
GIZ uručio zahvalnicu predsjedniku opštine Sjenica_617c9e3f453a3.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Predsjednik Upravnog odbora Asocijacije Duga, Aleksandar Prica, uručio je predsjedniku opštine Sjenica Munibu Mujagiću zahvalnicu od strane Agencije za međunarodnu saradnju Njemačke vlade, za izuzetne napore u borbi protiv Covid19 pandemije kao i dugogodišnjoj posvećenosti unapređenju sistema socijalne zaštite na teritoriji opštine Sjenica.

Predsjednik Upravnog odbora Asocijacije Duga istakao da je opština Sjenica bez obzira na sve prepreke, odradila veliki posao.

„GIZ je već prisutan godinama na teritoriji opštine Sjenica, prije svega u oblasti povećanja dostupnosti usluga socijalne zaštite i ono što sigurno mogu reći poslije analiza koje smo uradili u okviru projekata kada je i Covid19 u pitanju ali i sistem socijalne zaštite jeste da je opština Sjenica bez obzira na sve prepreke, ipak zaista uradila izuzetne stvari. Ono što mi je izuzetno bitno da danas naglasim jeste da, dovoljno smo pričali o nekim problemima, o nekim izazovima koje smo imali ili o nekim lošim praksama, ono o čemu u budućnosti treba da pričamo jeste o svim onim dobrim stvarima koje mi kao društvo radimo, koje jedinica lokalne samouprave radi, institucija ili organizacija civilnog društva i mi bez obzira da li je to veći grad i opština ili manji, uvijek imamo sa čime da se pohvalimo i da se ponosimo sa onim što smo uradili.“

Predsjednik opštine Sjenica kazao da Njemačka vlada, njena agencija za međunarodnu saradnju i opština Sjenica imaju izvanrednu saradnju i to upravo u oblastima koje su od izuzetnog značaja.

“A to je borba protiv pandemije i Covida19. Podsjetiću vaše gledaoce da je nažalost Sjenica u tom smislu prethodne godine imala izuzetne probleme i da ako uopšte na taj način mogu da se izrazim, iskažem zadovoljstvo da je sada stanje relativno dobro u odnosu na ono što je bilo upravo zahvaljujući izmešu ostalog i pomoći GIZ-a, i u oblasti socijalne zaštite koja je također jedna od važnih stubova naše politike, odnos prema najugroženijim našim sugrađanima, koja, opet moram da kažem da je u prethodnom periodu bila jako zapuštena ali da uz pomoć GIZ-a mi smo donijeli strategiju razvoja socijalne zaštite do 2024. godine, donijeli smo jednu vrlo važnu odluku o pravima i uslugama iz domena socijalne zaštite, podržani smo za proširenje usluga u domenu socijalne zaštite u smislu uspostavljanja jedne nove usluge koja do sada nije bila na teritoriji naše opštine a riječ je o personalnom pratiocu. Normalizacijom finansijskog stanja koje je izuzetno teško u našoj opštini, mi ćemo paletu naših usluga u domenu socijalne zaštite, anravno uz pomoć GIZ-a širiti dalje jer mislimo da je to oblast sa kojom treba da se bavimo sa posebnim senzibilitetom.“

Predsjednik opštine Sjenica naglasio da ga raduje činjenica da GIZ razmatra programe podrške programima u turizmu, ističući da je to jedan od njihovih najvećih razvojnih potencijala.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.