Do početka zime realizirati problem mezarja u Brodarevu

Islamska zajednica i u Medžlisu Brodarevo i u Medžlisu Prijepolje idu uzlaznom linijom.
Do početka zime realizirati problem mezarja u Brodarevu_617b4c7533c41.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Medžlis IZ Brodarevo daje svoj doprinos u mnogim projektima. Jedan od najznačajnijih su mezarja u Brodarevu, višedecensijski problem kojeg treba što prije riješiti. Ukoliko se ne može do početka zime traži se barem jedna parcela da bude obezbijeđena za potrebe ukopa umrlih.

–Zbog nedostatka više grobnih mjesta u starom mezarju pristupilo se uređenju nove parcele. Međutim, u međuvremenu je došlo do određenih propusta koji su zaustavili izgradnju mezarja u Brodarevu. Kod predsjednika Opštine Prijepolje bili smo na sastanku zajedno predsjednik Mešihata IZ muftija dr. mevlud ef. Dudić, gl. imam Medžlisa Prijepolje Aref ef. Duraković i ja. Dobili smo obećanja da će problem uskoro biti riješen Nismo bili isključivi i po svaku cijenu tražili da se mezarje da nama, već da se rješavanju problema hitno pristupi jer je situacija takva da zimu ne možemo i ne smijemo dočekati a da nemamo obezbijeđenu parcelu, kaže Sanel ef. Bjelak predsjednik Medžlisa IZ Brodarevo.

Islamska zajednica i u Medžlisu Brodarevo i u Medžlisu Prijepolje idu uzlaznom linijom.

–Projekata ima. Kod nas u Prijepolju je malo problem realizacija zbog administrativnih poteškoća od strane Opštine Prijepolje i dijela za urbanizam. Od 2015. godine u procedure smo za dozvolu obnove Vakufske kuće u džematu Vakuf gdje bi bila jedna odgojno-administrativna centrala s obzirom na to da je jedan od brojnijih džemata i gdje su intenzivirane aktivnosti od 2007. godine, Aref ef. Duraković imam Medžlisa IZ Prijepolje.

Misija imama, poručuju, nije ograničena. Traje i nadograđuje se shodno prostoru, vremenu, izazovima.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.