U ovom trenutku najvažnije bošnjačko jedinstvo

Grad Novi Pazar ponosi se međuetničkim odnosima koji su bili primjer u regionu i njegovi predstavnici žele što više kontakata s institucijama iz BiH.
U posjeti Novom Pazaru savjetnik člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića: U ovom trenutku najvažnije bošnjačko jedinstvo_6179faf50ff1b.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U dvodevnoj posjeti Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici boravi Amel Suljović, savjetnik člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića. Tokom susreta s gradonačelnikom Biševcem zaključeno da je neophodno uspostaviti što bližu i što bolju komunikaciju.

–Ono što je najvažnije u ovom trenutku je bošnjačko jedinstvo svih političkih, kulturnih, naučnih, obrazovnih institucija u kojima Bošnjaci djeluju. Svakako, u ovom trenutku je i najvažnije to jedinstvo produbiti, učvrstiti. Veoma sam zadovoljan s onim što mi je gradonačelnik prenio a posebno dijela koji se tiče uloge Bošnjaka u društvu zajedno sa svim drugim građanima i posebno me raduje taj multietnički kontekst koji je primjetan ovdje i u kojem Bošnjaci učestvuju kako u BiH tako i ovdje u Sandžaku, kaže Amel Suljović savjetnik člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Grad Novi Pazar ponosi se međuetničkim odnosima koji su bili primjer u regionu i njegovi predstavnici žele što više kontakata s institucijama iz BiH.

–Bošnjaci koji žive ovdje mogu doprinijeti što boljim odnosima Republike Srbije i BiH. Potrebno je bez obzira na političke razlike bošnjačko jedinstvo, stvaranje što boljeg ambijenta kako u Novom Pazaru tako i u Sandžaku prvenstveno za dovođenje investicija, bolji ekonomski razvoj. Stabilnost i pozitivna atmosfera među bošnjačkim partijama izuzetno je potrebna u ovim trenucima, ističe Nihat Biševac gradonačelnik.

Raduje, kaže Suljović, da različiti politički stavovi ne stoje na putu onome što je zajednički interes  a to je kompletan napredak regiona. Poručeno i da će Iz ovih posjeta proizaći i konkretni kulturni projekti u Sandžaku. Imperativ je zdravim inicijativama što više dati podršku i biti prisutan na ovom prostoru.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.