U ovom trenutku najvažnije bošnjačko jedinstvo

Grad Novi Pazar ponosi se međuetničkim odnosima koji su bili primjer u regionu i njegovi predstavnici žele što više kontakata s institucijama iz BiH.
U posjeti Novom Pazaru savjetnik člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića: U ovom trenutku najvažnije bošnjačko jedinstvo_6179faf50ff1b.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U dvodevnoj posjeti Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici boravi Amel Suljović, savjetnik člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića. Tokom susreta s gradonačelnikom Biševcem zaključeno da je neophodno uspostaviti što bližu i što bolju komunikaciju.

–Ono što je najvažnije u ovom trenutku je bošnjačko jedinstvo svih političkih, kulturnih, naučnih, obrazovnih institucija u kojima Bošnjaci djeluju. Svakako, u ovom trenutku je i najvažnije to jedinstvo produbiti, učvrstiti. Veoma sam zadovoljan s onim što mi je gradonačelnik prenio a posebno dijela koji se tiče uloge Bošnjaka u društvu zajedno sa svim drugim građanima i posebno me raduje taj multietnički kontekst koji je primjetan ovdje i u kojem Bošnjaci učestvuju kako u BiH tako i ovdje u Sandžaku, kaže Amel Suljović savjetnik člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Grad Novi Pazar ponosi se međuetničkim odnosima koji su bili primjer u regionu i njegovi predstavnici žele što više kontakata s institucijama iz BiH.

–Bošnjaci koji žive ovdje mogu doprinijeti što boljim odnosima Republike Srbije i BiH. Potrebno je bez obzira na političke razlike bošnjačko jedinstvo, stvaranje što boljeg ambijenta kako u Novom Pazaru tako i u Sandžaku prvenstveno za dovođenje investicija, bolji ekonomski razvoj. Stabilnost i pozitivna atmosfera među bošnjačkim partijama izuzetno je potrebna u ovim trenucima, ističe Nihat Biševac gradonačelnik.

Raduje, kaže Suljović, da različiti politički stavovi ne stoje na putu onome što je zajednički interes  a to je kompletan napredak regiona. Poručeno i da će Iz ovih posjeta proizaći i konkretni kulturni projekti u Sandžaku. Imperativ je zdravim inicijativama što više dati podršku i biti prisutan na ovom prostoru.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.