Valovi smutnje ne mogu poljuljati i srušiti one koji se čvrsto drže Allahove vjere

Reci: ”Vjerujem u Allaha”, a zatim ustraj u tome.
abae7abc-b255-4bc8-abfa-b1bf648a0779 (1)
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Upitao me je, konstatirajući: ”Plima smutnje i nereda je preplavila sve i širi se?!”

Odgovorio sam: ”Jesi li vidio da bijesna struja odnese brdo ili jaku građevinu ili planinu?”

Struja i uzburkani valovi nose i uništavaju onoga ko hoda bez brige i opreza, kao i mulj, prljavštinu i otpatke koji nemaju dovoljno težine i koji plutaju po površini vode.

Zar ne znaš za riječi Uzvišenog Allaha: ”Tako Allah navodi primjer za istinu i neistinu; otpaci se odbacuju, dok ono što koristi ljudima ostaje na zemlji. Tako, eto, Allah objašnjava primjere. Onima koji se Gospodaru svome odazovu – nagrada najljepša, a onima koji Mu se ne odazovu – kad bi sve što je na Zemlji njihovo bilo, i još toliko, rado bi se time otkupili. Njih čeka mučno polaganje računa; prebivalište njihovo bit će Džehennem, a grozna je on postelja!” (Er-Ra’d, 17.-18.)

Zato, sinko, budi planina, očisti i osnaži svoju dušu vjerom i ne dozvoli da padne pred valovima smutnje. Budi poput brda i čvrste stijene, čvrsto se drži svoje vjere i svoga Gospodara, jer ”ko je čvrsto uz Allaha, taj je već upućen na Pravi put.” (Ali Imran, 101.)

Ko se drži uzroka i prirodnih zakonitosti koje je Allah uspostavio i ko se čvrsto drži Allahove vjere, on je upućen na jasan i ispravan put na kojem nema krivudanja i nepravilnosti, i on će tim putem stići do Allahovog zadovoljstva i spasa.

Reci: ”Vjerujem u Allaha”, a zatim ustraj u tome. I stalno ponavljaj: ”Moj Allahu, moj Stvoritelju, Ti si moj cilj i ja želim Tvoje zadovoljstvo!”

Preveo i prilagodio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.