RTV Novi Pazar osuđena zbog uvreda na račun Fetića

Ova presuda došla je nakon dvogodišnjeg sudkog procesa, i nakon niza kleveta i uvreda koje su na račun oštećenog dolazile sa navedenog medija.
RTV Novi Pazar osuđena zbog uvreda na račun Fetića_617952966f890.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Presudom višeg suda u Beogradu, potvrđenom i na Apelacionom sudu, Radio televizija Novi Pazar i glavni urednik Denis Mavrić, zbog uvreda izrečenih na račun Salahudina Fetića putem tih medija, te povrede časti i ugleda, osuđeni su i kažnjeni su sa 50.000,00 dinara te 52.000,00 dinara advokatskih troškova, koje su isplatili u ukupnom iznosu od 102.000,00 dinara na račun oštećenog.

Ova presuda došla je nakon dvogodišnjeg sudkog procesa, i nakon niza kleveta i uvreda koje su na račun oštećenog dolazile sa navedenog medija.

Prema riječima Fetića, presuđeni iznos svakako ne može biti nikada satisfakcija za pretrpljene uvrede i udar na čast, ali je njom želio zaustaviti dotični medij i njemu slične da udaraju na njegovu čast i dostojanstvo, a da presuđenu iznos će sa zadovoljstvom proslijediti u dobrotvorne svrhe.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.