Muftija sandžački hfz. Kujević održao hutbu u Bedr džamiji u Tutinu

e smijemo propustiti priliku da napravimo mehanizam zaštite za naš vjerski, kulturni, naučni i nacionalni identitet kako nam se nikada više ne bi dogodili Sjeverin, Štrpce, Hadžet, Limska dolina, Šahoviće, Srebrenica gdje smo mi kao narod doživjeli poniženje i poraz!
Muftija sandžački hfz. Kujević održao hutbu u Bedr džamiji u Tutinu_61740c3cc243a.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević posjetio je 22. 10. 2021. godine Medžlis IZ-e Tutin i tom prilikom održao hutbu u Bedr džamiji.

U svom obraćanju govorio je o čovjeku kao najvažnijem ali ujedno i najpočašćenijem božijem stvorenju u svemiru. Mnogo je posebnosti kojima je ljudski rod izdvojen a glavna je odgovornost u životu. Mi smo u neprestanom ispitu i iskušenju. Naša odgovornost je u pogledu odnosa prema Stvoritelju, Poslaniku, islamu, sebi, porodici, ljudima i društvu općenito ali i prema sredini u kojoj živimo. Čovjek je više od toga što sve nauke ovog svijeta mogu reći o njemu. Da bi naše ličnosti bile potpune obaveza je da budemo odgovorni naspram sve tri komponente našeg bića; duhovne, materijalne i intelektualne. Na koncu kao Zajednica ne smijemo propustiti priliku da napravimo mehanizam zaštite za naš vjerski, kulturni, naučni i nacionalni identitet kako nam se nikada više ne bi dogodili Sjeverin, Štrpce, Hadžet, Limska dolina, Šahoviće, Srebrenica gdje smo mi kao narod doživjeli poniženje i poraz!

Nakon džume muftija je u pratnji glavnog imama Vahjudin ef. Ćosovića obišao vakufske objekte u izgradnji.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.