Muftija sandžački hfz. Kujević održao hutbu u Bedr džamiji u Tutinu

e smijemo propustiti priliku da napravimo mehanizam zaštite za naš vjerski, kulturni, naučni i nacionalni identitet kako nam se nikada više ne bi dogodili Sjeverin, Štrpce, Hadžet, Limska dolina, Šahoviće, Srebrenica gdje smo mi kao narod doživjeli poniženje i poraz!
Muftija sandžački hfz. Kujević održao hutbu u Bedr džamiji u Tutinu_61740c3cc243a.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević posjetio je 22. 10. 2021. godine Medžlis IZ-e Tutin i tom prilikom održao hutbu u Bedr džamiji.

U svom obraćanju govorio je o čovjeku kao najvažnijem ali ujedno i najpočašćenijem božijem stvorenju u svemiru. Mnogo je posebnosti kojima je ljudski rod izdvojen a glavna je odgovornost u životu. Mi smo u neprestanom ispitu i iskušenju. Naša odgovornost je u pogledu odnosa prema Stvoritelju, Poslaniku, islamu, sebi, porodici, ljudima i društvu općenito ali i prema sredini u kojoj živimo. Čovjek je više od toga što sve nauke ovog svijeta mogu reći o njemu. Da bi naše ličnosti bile potpune obaveza je da budemo odgovorni naspram sve tri komponente našeg bića; duhovne, materijalne i intelektualne. Na koncu kao Zajednica ne smijemo propustiti priliku da napravimo mehanizam zaštite za naš vjerski, kulturni, naučni i nacionalni identitet kako nam se nikada više ne bi dogodili Sjeverin, Štrpce, Hadžet, Limska dolina, Šahoviće, Srebrenica gdje smo mi kao narod doživjeli poniženje i poraz!

Nakon džume muftija je u pratnji glavnog imama Vahjudin ef. Ćosovića obišao vakufske objekte u izgradnji.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.