Moguće ostvariti uspjeh na poljima gdje ste nekad bili nepoželjni

Pečat funkciji i aktivnostima je što se nudi jedan drugi koncept predstavljen i na nivou užeg rukovodstva Narodne skupštine.
Zukorlić: Moguće ostvariti uspjeh na poljima gdje ste nekad bili nepoželjni_6172baad83a45.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Navršila se godina dana od stupanja na funkciju potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srbije akademika Muamera Zukorliića. Njegovo imenovanje predstavlja rušenje barijera i predrasuda, kako kaže, i novina u politici koja već daje rezultate.

Nije bilo tako uobičajeno da neko iz reda Bošnjaka obavlja funkciju potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srbije. Na ovom mjestu već godinu dana je akademik Muamer Zukorlić.

– Pokušavam da budem svjestan toga da nije uobičajeno da jedan donedavno vjerski poglavar, muftija, u administrativnom smislu bude na ovim pozicijama tako da je to novo iskustvo, jedan novi eksperiment koliko je bitno unijeti duha, duhovnosti, etike u Narodnu skupštinu i općenito u politiku novina je koja već daje određene rezultate ali predstavlja i model da ne treba priznavati vještačke granice. Ja priznajem samo Božije granice.

Barijeru vještačkih granica mnogi su, podsjeća pokušali zloupotrijebiti.

– Bitno mi je da ostavim model mladim ljudima svih zajednica i nacija, pogotovo mladim Bošnjacima odnosno muslimanima da je moguće ostvariti uspjeh na poljima gdje ste nekad bili nepoželjni, gdje je bilo nemoguće zamisliti da ste tu. Ovo je rušenje tih barijera i predrasuda i sama činjenica da sam dobio priliku da sa pozicija potpredsjednika Narodne skupštine to činim dodatno je važna prilika i mislim da je koristimo na pravi način i tako ćemo i nastaviti.

Pečat funkciji i aktivnostima je što se nudi jedan drugi koncept predstavljen i na nivou užeg rukovodstva Narodne skupštine.

– Ako biste bili u poziciji da čujete i druge kolege potpredsjednike ili ostale članove rukovodstva Narodne skupštine, kolegijuma koji se sastaje svake sedmice radi priprema sjednica, posvjedočili bi da je naš ulazak u Skupštinu kao narodnih poslanika SPP-a i izbor jednog od nas kao potpredsjednika Narodne skupštine neka vrsta osvježenja u određenom duhovnom smislu posebno što smo otvorili brojna duhovna pitanja koja su bitna za muslimane, konkretno za Bošnjake a također i za ostale nacionalne manjine.

Iako, kako kaže, svjestan važnosti pozicije, kvalitet mjeri isključivo prema tome koliko služi cilju definisanim programom Stranke pravde i pomirenja u predstavljanja naroda i svih drugih građana koji politički i na sve druge načine daju podršku.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.