Novi kapitalni projekti putne infrastrukture u opštini Sjenica

Asfalt stiže i do nekih najudaljenijih pešterskih sela.
Novi kapitalni projekti putne infrastrukture u opštini Sjenica_6170c0741f3d4.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Još jedan kapitalan projekat radi se u Sjenici. Opština Sjenica na čelu sa Munibom Mujagićem i novim opštinskim rukovodstvom svojim radom i predanošću otvorila je svoja vrata ka novim kapitalnim investicijama u oblasti putne infrastrukture. U toku je rekonstrukcija državnog puta na teritoriji opštine Sjenica na putnom pravcu Sjenica-Novi Pazar. Ovaj put je, navode nadležni, glavna državna veza između Pazara i Sjenice i dalje ka Bosni i Hercegovini.

“Trenutno stojimo na dionici koju obično gledate u zimskom periodu. Ovdje su najveći smetovi u toku zime. Postojeći put širine od nekih 5,5 metara se širi na nekih 7,2 metra. Biće sređeno nekih oko 9 kilometara puta”, navodi tehnički direktor preduzeća “Novi Pazar – Put” Sead Mujović.

A asfalt stiže i do nekih najudaljenijih pešterskih sela. Veliki broj putarskih mašina nalazi se i na brojnim lokalitetima ruralnog dijela sjeničke opštine. Mještani pešterskih sela raduju se dolasku putara, jer decenijama čekaju, kako kažu, dolazak asfalta do njihovih kuća.

“Kada smo nedavo asfaltirali u jednom selu, svake su nedjelje mještani organizirali ručak za radnike, bogato su nas ugostili. Tamo su sve bili makadamski putevi, na velikim usponima. Neizmjerno im znače novi putevi koji će im olakšati svakodnevnicu. Sigurno je ovo velika radost za njih, jer danas bez vode, struje, puta nema života. Puštaju i da se prođe i kroz imanja, ne pitaju koliko treba da se uzme zemlje, nego samo da asfalt prođe”, kaže šef sekcije Sjenica u preduzeću “Novi Pazar – Put” Semir Mujagić.

A radi se i na drugim lokalitetima, ističe predsjednik opštine Munib Mujagić, sve u cilju što hitnijeg rješavanja gorućih infrastrukturnih problema.

“U izradi je tehnička dokumentacija za rekonstrukciju putnog pravca Sjenica-Ivanjica. Urađena je i dionica puta sa Bara prema Kumanici, odnosno prema Bijelom Polju”, ističe Mujagić.

Prošle i ove godine mnogo je urađeno na državnim i lokalnim putevima pešterskog i sjeničkog kraja. Sela su iz godine u godinu sve praznija, možda upravo, ili bar dijelom, usljed gotovo nepostojeće putne infrastrukture. Samo na teritoriji Pešteri od početka godine do sada je asflatirano preko 25 kilometara lokalnih puteva.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.