Bosno naša ponosna i prkosna

Cirkusni performanas u izvođenju srpskoga klovna, guslara iz Laktaša - Milorada Dodika, u najvišem tijelu naše vlasti, sasvim nam dovoljno odslikava svo poniženje i istovremeno nemoć naše vlasti i njenih institucija.
BOSNO NAŠA PONOSNA I PRKOSNA_6170cedec8ffb.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Krajnje je vrijeme da shvatimo našu starinsku poruku: “Uzdaj se u sebe i svoje kljuse“, a svima nam je jasno značenje ove poruke.
Dakle, iluzorno se uzdati u međunarodnu zajednicu i možda je korisnije ovoga gospodina Šmita vratiti u njihovu lijepu Njemačku.
Prestavio nam se kao istinska “ikebana“ međunarodnih diplomatskih razmišljanja i načina djelovanja, sa Bonskim ovlastima u ladici da se kisele.

Cirkusni performanas u izvođenju srpskoga klovna, guslara iz Laktaša Milorada Dodika u najvišem tijelu naše vlasti, sasvim nam dovoljno odslikava svo poniženje i istovremeno nemoć naše vlasti i njenih institucija.

Kako nam samo prijatno zvuči kada naš borac i patriota gospodim Čegar izjavljuje da je bio lično spreman za hapšenjem te nacionalističke veliko Srpske ogavne rulje luđaka, ali neko ga je spriječio.
Zoran Čegar, načelnik uniformisane policije FUP-a i nekadašnji zamjenik komandanta Specijalne policije MUP-a Republike Bosne i Hercegovine u kratkom razgovoru za portal Radiosarajevo.ba komentarisao je današnji skandal u Predsjedništvu BiH, kada je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik doveo harmonikaša u svoj kabinet u zgradi Predsjedništva u Sarajevu.

Čegar kaže otvoreno da ne krivi Dodika za ovakvo ponašanje, već one koji ga puštaju da dolazi.
“On je za mene napredovao, ide ka gore, ide u svom pravcu. Nema se tu šta puno reći, od njega ne mogu ništa dobro očekivati, samo se pitam zašto svi šute”, rekao je Čegar /citat sa portala/
Suhoparne su i zaista otrcane sve diskusije, obrazloženja i poruke našoj javnosti od Šefika Džaferovića i Željka Komšića, na posmatranju i ocjeni ove “đilkošove“ predstave uz rakiju šljivovicu u njihovim prostorijama Predsjedništva.

Trebale su još samo da gusle zagude i da cio scenarij cirkusijade bude po njihovim svinjarskim i veliko srpskim običajima.

Građani Sarajeva i naše lijepe ponosne i prkosne Bosne nisu nikako uplašeni ovakvih idiota i njihovog tragi komičnog ponašanja, ali se sa pravom pitaju i traže odgovore, šta su to radile službe bezbjednosti ove naše jedine domovine. Nisu li trebali na vrijeme reagovati i cjelokupnu bagru odmah pritvoriti i na mjestu odgovarajućem u kazamatu Istočnog Sarajeva neka im i dalje svira harmonika i uz šljivovicu neka mezetluk bude obogaćen sa svinjskim pršutom i čvarcima.
Na to je naučio i Milorad i sve Ruske ambasadore da svrate u njegov podrum u Laktašima na piće i hiće.
Neka to oni svoju feštu po njihovom scenariju dalje prenesu na Dedinje, Kosovo, Laktaše i sve do Ravne gore i na taj način odaju blagoslov svojim preminulim ili živim idolima; Slobodanu, Draži, Radovanu, Ratku, Šešelju i drugima, sve do njihovog Vučka i vučića.

Neka im zasviraju Dragačevske trube i orkestar guslara iz RS-a, za promociju njihovih genocidnih radnji i osvajačkih nakana u lijepoj našoj Bosni.

Našim političarima u vlasti, dok ih ne skinemo sa narednim izborima, poručujemo dobronamjerno i civilizovano, da se konačno otrijezne i bez Dodikove šljivovice, da počnu trezveno razmišljati i donositi ispravne odluke i poželjne zakone.

Isto tako, da prime k znanju da Milorad Dodik i nije sam jer ima dosta i svojih istomišljenika u našim unutrašnjim strukturama vlasti od Dragana Čovića i inih njihovih saradnika, kao i u Bošnjačkom korpusu.
Nemojmo biti naivni i “bez očiju kod očiju “ što bi naši stari govorili, jer krtice i štakori duboku oru našu lijepu i plemenitu Bosnu.

Građani naši bijedni i osiromašeni očekuju i konačan odlazak tih i sličnih cirkusanata sa našega državnoga prostora.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.