IC Gazilar pored vjerskog i duhovnog dijela aktivan i na sportsko-edukativnom polju

Glavni imam IC Gazilar hfz. dr. Haris ef. Hadžić ističe da je od prvog dana misija Centra bila da pored vjerskog i duhovnog dijela, akcenat stavi i na sportske i društveno-korisne aktivnosti, a sve u cilju poboljšanja života – posebno kod mlađih naraštaja.
Foto: SANA
Foto: SANA
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Kako je i najavljeno ranije, u sklopu IC Gazilar, pored vjerskog dijela, naši vjernici i sugrađani moći će da se uključe u razne sportsko-edukativne programe. Obzirom da je Centar opremljen savremenom salom za sportko-edukativna dešavanja prethodne večeri održan je prvi trening. IC Gazilar je u saradnji sa Mešihatom IZ-e u Srbiji i Džudo klubom Novi Pazar ustupio na korišćenje prostorije za trening. Iz ovog kluba svjedoče da su dugo godina trenirali u ne tako zavidnim okolnostima, a da se sada u ovim novim prostorijama nesmetano mogu odvijati treninzi i to u nekoliko grupa.

Glavni imam IC Gazilar hfz. dr. Haris ef. Hadžić ističe da je od prvog dana misija Centra bila da pored vjerskog i duhovnog dijela, akcenat stavi i na sportske i društveno-korisne aktivnosti, a sve u cilju poboljšanja života – posebno kod mlađih naraštaja.

“Kako je najavljeno i ranije, pored svih sadržava koji se nalaze u okviru IC Gazilar, mi smo najavili sadržaje za sportsko-edukativne aktivnosti i upravo se jedna takva od večeras sporovodi. Nalazimo se u suterenu, gdje je jedna sala opremljena za treninge. U saradnji sa medžlisom IZ-e Novi Pazar, odnosno krovnom institucijom Mešihatom IZ-e u Srbiji odlučili smo da izađemo u susret Džudo klubu Novi Pazar. Mi smo željeli da se naši mladi, pored toga što imaju ostale sadržaje gdje uče o Allahovoj dž.š. vjeri, gdje u mektebu pohađaju vjersku pouku, također u Školi Kur’ana gdje pohađaju nastavu predviđenu planom i programom – krenuli smo danas na ovaj mubarek dan, dan kada je rođen najodabraniji čovjek ljudskog roda Muhammed s.a.w.s. i to nam je posebno ddrago. Evo već je prvi trening i to nakon jacije namaza. Ova sala ima oko 320 metara kvadratnih, opremljena je svim sadržajima koji su potrebni za sportsko-edukativne aktivnosti. Iza vas se nalaze svlačionice sa tuš-kabinama i ostalim sadržajima. Pored toga ovdje se nalazi i par prostorija i za administrativne poslove”, kazao je hfz. dr. Haris ef. Hadžić.

Pored sportskih aktivnosti u skorijem vremenu biće organizirani i razni semirani, prvenstveno oni iz polja zdravstva, gdje će predavači biti naši renomirani ljekari iz raznih oblasti, najavili su iz IC Gazilar.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.