Lidera BS Ervina Ibrahimovića ponovo zadržavali na granici više sati

"Očigledno da do poštovanja međunarodnih ugovora našim susjedima nije stalo."
Lidera BS Ervina Ibrahimovića ponovo zadržavali na granici više sati: Srbija se udaljava od evropskih vrijednosti_616dffcea2269.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Predsjednik Bošnjačke stranke i poslanik u Skupštini Crne Gore Ervin Ibrahimović, juče je ponovo od strane granične policije Srbije doživio neprijatnost, baš kao i prije dva mjeseca.

Granična policija Srbije je juče ujutru i popodne, bez ikakvog razloga, detaljno pretresla automobil u kojem se nalazio Ibrahimović i bez razloga ga zadržala na granici više od sat ipo vremena, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

Iz ove partije ističu da se nastavlja praksa koja se već mjesecima sprovodi prema poslanicima Skupštine Crne Gore, od strane granične policije, po nalogu države Srbije.

“Prilikom odlaska za Srbiju, gdje je prisustvovao jednoj dženazi, a kasnije i prilikom povratka, prema predsjedniku Ibrahimoviću su ponovo sprovođene protiv zakonite radnje, koje su u suprotnosti sa međunarodnom praksom.

Ponašanje policajaca je bilo krajnje profesionalno, ali ovakva politika Srbije je pokazatelj da u trenutku kada svi govorimo o ujedinjenoj Evropi, Evropi bez granica, danas se Srbija udaljava od evropskih vrijednosti. Ako se država susjed na ovaj način ophodi prema lideru bošnjačkog  naroda u Crnoj Gori, onda je kristalno jasno kakav odnos državni vrh Srbije preferira ne samo prema Bošnjacima, već i prema svim građanima Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Međutim, očigledno da do poštovanja međunarodnih ugovora našim susjedima nije stalo.

Uvjeravamo sve da nas ovakvi postupci neće pokolebati da nastavimo našu borbu za evropsku, građansku i multietničku Crnu Goru, koja želi najbolje odnose sa svim susjedima. Ovo je dodatni pokazatelj da je Crna Gora usvajanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici napravila civilizacijski iskorak, jer su se nakon usvajanja navedene rezolucije, otkrile namjere brojnih aktera, kako u Crnoj Gori, tako i šire.

S obzirom da se ovakve provokacije i neprijatnosti, kojima smo izloženi posljednjih mjeseci, nijesu dešavale ranije, pokazatelj su da aktuelna Vlada nema kapaciteta da očuva integritet legitimno izabranih predstavnka naroda, ali i države Crne Gore. Pozivamo međunarodnu zajednicu da omogući slobodan protok ljudi i kapitala, koji spadaju u kategoriju osnovnih ljudskih prava i sloboda i koji čine suštinu evropskih vrijednosti”,zaključuje se u saopštenju BS-a.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.