Izdavačka kuća El-Kelimeh obilježava dan rođenja Poslanika Muhammeda s.a.v.s.

Veći je, kaže ef. Redžepović, bereket, kada čovjek uzme knjigu i osjeti slast papira.
Izdavačka kuća El-Kelimeh obilježava dan rođenja Poslanika Muhammeda s.a.v.s._616ec64109efd.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U mjesecu kad se obilježava dan rođenja Poslanika Muhammeda a.s. izdavačka kuća El-Kelimeh objavila je mnogo naslova. Između ostalog govore i o odnosu kojeg je Poslanik a.s. imao prema svim kategorijama ljudi

–Knjiga “Ovo je Muhammed” daje mnoga rješenja, ali mnogi neće da uzmu knjigu da pročitaju ta rješenja konkretno nego odgovore traže na internetu. Najbolji odgovor nam može dati knjiga. “250 pitanja i odgovora o životopisu Allahovog Poslanika s.a.v.s imamo konkretna pitanja i jezgrovite odgovore. 250 pitanja obuhvataju kompletan životo Allahovog Poslanika s.a.v.s. Što se tiče običnog čovjeka, džematlije, muslimana, da pređe tu knjigu studiozno upoznat će na lijep način život Poslanika a.s. koje tretiraju neke elementarne stvari, kaže Edin ef. Redžepović, izdavačka kuća El-Kelimeh.

Veći je, kaže, bereket, kada čovjek uzme knjigu i osjeti slast papira.

–Što se tiče knjige i ljubitelja knjige u današnjem vremenu na boljem je nivou nego što je bilo. Ipak, nije na zavidnom nivou gdje bismo se mogli pohvaliti. Nažalost, živimo u turbulentnom, brzom vremenu gdje isto tako cirkulišu informacije. Ono što je činjenica da se ljudi zadovoljavaju površnim stvarima i odgovorima.

Svaki musliman, poručuje, treba znati osnovno o Poslaniku a.s. Ipak, da bi ga zavoljeli treba znati i šta je Njegov sunnet, kakva je bila Njegova praksa, život uopšte

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.