Šta će Apple predstaviti danas i kako pratiti uživo?

Može se nadalje polemisati zašto je kompanija odabrala baš ovaj dan za svoj događaj.
business_plaintext_apple_1313768378
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Verovatno strateški, Apple je, naizgled iznenada, odlučio da predstavljanje novih proizvoda, među kojima su redizajnirani MacBook Pro-ovi, bude dan pre Google-ovog predstavljanja Pixel 6, najavljenog za 19. oktobar.

Kada smo, pre nekoliko dana, objavili tekst o glasinama kada će redizajnirani MacBook Pro-ovi biti predstavljeni, dogodila se zanimljiva stvar. Dan pre naše objave, Apple je (očigledno zbog Googlovog Pixel događaja) objavio da će se predstavljanje uređaja dogoditi 18. oktobra.

Pošto su se pojavili komentari koji su nas opomenuli da problematizujemo nešto što je sada već poznato (datum Apple-ovog predstavljanja), moramo da istaknemo da je ovaj Apple-ov korak bio nenadan, jer se o datumu predstavljanja pričalo godinu dana i najave su često pomerane. Ipak, može se nadalje polemisati zašto je kompanija odabrala baš ovaj dan za svoj događaj.

Gde pratiti uživo?

Kako bilo, zvezde Apple-ovog događaja biće nekoliko MacBook Pro modela sa nadograđenim internim procesorima.
Prenos će biti emitovan iz Apple-ovog sedišta, Kupertina. Počeće u ponedeljak, u 10 sati ujutru (po pacifičkom vremenu), što je neobično, pošto se Apple-ovi proizvodi uobičajeno predstavljaju utorkom.

Događaj će biti strimovan uživo na Apple-ovom sajtu ili Apple TV aplikaciji. Osim toga, prenos će biti moguć i preko Apple-ovog YT kanala.

Ono što ćemo, na događaju, videti jeste nadograđeni ARM- M1 čipset, koji se verovanto zove M1X. Njega će koristiti neki MacBook Pro modeli (MacBook Pro od 14 i 16 inča), Mac Mini i, možda, veći iMac. M1X je poboljšana verzija M1 čipa.

Ima li iznenađenja?

Postoje glasine da će se, na događaju, pojaviti i redizajnirane AirPods 3 slušalice koje su, u prošlosti, mnogo puta najavljivane. Ukoliko su glasine tačne, AirPods 3 će se pojaviti sa malim postoljem i kućištem za bežično punjenje, slično AirPods Pro. Treća generacija AirPods-a biće alternativa bez ANC (Active Noise Cancellation).

Postoje nagađanja i da će, na događaju, biti najavljen datum puštanja macOS Monterey operativnog sistema, koji je već predstavljen na WWDC 2021. i za koji je napravljeno malo ažuriranje.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.