Sjenica dobija savremenu osnovnu školu

Projekat vrijedan 10 miliona eura!
Sjenica dobija savremenu osnovnu školu – Projekat vrijedan 10 miliona eura_616d74c74a9d3.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić je putem društvene mreže Facebook najavio izgradnju moderne osnovne škole u Sjenici.

Zukorlić je uz fotografije projekta izgleda škole napisao: “U Sjenici nova osnovna škola za 22. vijek. Gradimo…Samo pravo.”
Trenutno stanje objekta najstarije osnovne škole u ovoj opštini je zabrinjavajuće. Zgrada škole „Svetozar Marković“ je u poodmakloj fazi raspada. Učenici su zbog obrušavanja fasade i dijelova plafona ugroženi. Često u učionicama nastava nije mogla da se održava na adekvatan način. Toaleti su toliko stari i oštećeni da su gotovo neupotrebljivi.

Kako saznajemo nova škola bit će izgrađena novoj lokaciji u blizini Doma zdravlja sa savremenom fiskulturnom salom, poluolimpijskim bazenom i svim savremenim sadržajima, laboratorijama, informatičkim centrima.

Vrijednost projekta je 10 miliona eura, a kada bude završena ova škola bit će najsavremija škola u Srbiji i u ovom dijelu Balkana.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.