Sjenica dobija savremenu osnovnu školu

Projekat vrijedan 10 miliona eura!
Sjenica dobija savremenu osnovnu školu – Projekat vrijedan 10 miliona eura_616d74c74a9d3.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić je putem društvene mreže Facebook najavio izgradnju moderne osnovne škole u Sjenici.

Zukorlić je uz fotografije projekta izgleda škole napisao: “U Sjenici nova osnovna škola za 22. vijek. Gradimo…Samo pravo.”
Trenutno stanje objekta najstarije osnovne škole u ovoj opštini je zabrinjavajuće. Zgrada škole „Svetozar Marković“ je u poodmakloj fazi raspada. Učenici su zbog obrušavanja fasade i dijelova plafona ugroženi. Često u učionicama nastava nije mogla da se održava na adekvatan način. Toaleti su toliko stari i oštećeni da su gotovo neupotrebljivi.

Kako saznajemo nova škola bit će izgrađena novoj lokaciji u blizini Doma zdravlja sa savremenom fiskulturnom salom, poluolimpijskim bazenom i svim savremenim sadržajima, laboratorijama, informatičkim centrima.

Vrijednost projekta je 10 miliona eura, a kada bude završena ova škola bit će najsavremija škola u Srbiji i u ovom dijelu Balkana.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.