Emte, Bemte, Jebemte

Narode i narodnosti novonastalih balkanskih državica da li je moguće da su nas beskrupulozni pokvarenjaci osudili na doživotnu a da mi nismo to kadri skontati?
Emte, Bemte, Jebemte_616b799400bac.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Naum pade mi igra koju bi stariji momci, zabave radi, često „igrali“ sa nama dječicom. Helem, uzeli bi nas trojicu i poredali u krug a onda bi nam oni dali imena. Jednog od nas bi nazvali Emte, drugog Bemte i trećeg Jebemte. Momak što bi nas postroio sebe bi nazvao sudijom.

Eh, onda bi igrica počinjala ovako:

Emte, ti si lopov i ukrao si 5000 dinara, Bemte ti si njegov drug i ti si maznuo 10000, a ti Jebemte si šlapio milion. Pošto vas je milicija uhvatila na djelu, moram vam po zakonu suditi. Zato što ste priznali krivicu (nije čekao naš odgovor) imate olakšavajuće okolnosti i ja vam izričem presudu. Emte, u ime naroda pet godina i nemaš pravo žalbe. Bemte deset, a tebi Jebemte doživotna. Kao što sam rekao – nemate pravo žalbe, a kaznu ćete odrobijati u ćenefu (WC).“

A onda bi prišao drugi momak i odgurnuo sudiju govoreći:

„Ma kakav si ti sudija, nisi ti pravilno donio presudu. Ja ću njima presuditi po pravdi“ i samo bi nam zamijenio imena i opet isto. A, onda bi nas zamijenili drugom dječicom – i opet u krug. Tako su koristili našu dječiju naivnost i bezazlenost sve dok nismo skontali njihovu pokvarenost.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.