Nakon pritiska javnosti grad Novi Pazar obustavio tender za zakup reklamnih displeja

Na pitanja medija zbog čega su planirali da displeje zakupe na godinu dana, za koje potrebe su im neophodni i zašto su tako definisali uslove, iz lokalne samouprave nisu odgovorili.
displeji-s-nemanje-okt-21
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Grad Novi Pazar obustavio je, nakon pisanja radija Sto plus koje su preuzeli ostali mediji, tender za zakup svetlećih reklamnih displeja montiranih na stubovima javne rasvete u centru grada za šta je u narednih godinu dana planirao da potroši 2,8 miliona dinara.

U obrazloženju odluke o obustavi postupka navodi se da je tenderska komisija zaključila da je, nakon preispitivanja potrebe naručioca za proširenjem predmeta javne nabavke, svrsishodnije da se ona realizuje u narednom periodu, kada se za to steknu uslovi.

“Naručilac pri izradi konkursne dokumentacije nije imao uvid u potrebe javnih preduzeća i ustanova za oglašavanjem, koje su u međuvremenu postale poznate, što ima za posledicu promenu sadržine konkursne dokumentacije u pogledu obima i vremenskog perioda ugovaranja predmetnih usluga”, stoji u obrazloženju.

Podsećamo da je dokumentacijom obustavljenog tendera od ponuđača traženo da ima minimum 79 dvostrano orijentisanih displeja, dimenzija 90 sa 120 centimetara, napravljenih od aluminijuma sa čeličnom konstrukcijom, instaliranih u nizovima i usmerenih ka kolovozu i trotoarima.

Pored toga, lokalna samouprava precizirala je i na kojim lokacijama moraju biti displeji i to minimum 48 u Ulici Stefana Nemanje, 10 u Ulici AVNOJ-a, devet u Ulici 28. novembra, a 12 na Trgu Isa-bega Isakovića.

Prema našim saznanjima, tako definisane tenderske uslove mogla je ispuniti samo jedna firma u čijem vlasništvu se nalaze displeji na tim lokacijama.

Na pitanja medija zbog čega su planirali da displeje zakupe na godinu dana, za koje potrebe su im neophodni i zašto su tako definisali uslove, iz lokalne samouprave nisu odgovorili.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.