Usame Zukorlić odgovorio na spinove

"Ne selim se u Beograd, funkcija je teret, a ima i nešto preče"
183182779_1221032341648927_5821042932102361788_n
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Vlasnik portala Snews, Medin Halilović, inače aktivista SDA Sandžaka, je objavio vijest pod naslovom: I Usame “junior Zukorlić” dobija funkciju u Beogradu u kojoj je s tendencijom istakao da “porodica Zukorlić kompletira svoje članstvo u Beogradu, obzirom da je i sin Muamera Zukorlića predložen od strane narodnog poslanika Samira Tandira za državnu funkciju Zamjenika predsjednika Republičke izborne komisije (RIK).”

Halilović je također tendenciozno istakao da je akademik Muamer Zukorlić “udomio šuraka Emira Elfića na poziciju ambasadora”, iako je svima poznato da je on tu funkciju dobio na prijedlog Rasima Ljajića.

Kako se očekuje, na narednoj sjednici Skupštine Srbije biće razmatran prijedlog o imenovanju Usame Zukorlića u ovu republičku instituciju.

Tim povodom se na svom facebook profilu oglasio Usame Zukorlić i uputio našoj redakciji molbu da objavi njegov komentar na Halilovićevu vijest koja se proširila sandžačkim i bosanskim medijima u kojoj je istakao da mu je čast što ga je stranka predložila, a da mu je mnogo veći teret da takvu obavezu preuzme:

“Hvala Stranci pravde i pomirenja – SPP što me je predložila za zamjenika predsjednika Republičke izborne komisije – RIK, iako sam i do sada bio član proširenog sastava RIK-a.

Svaki emanet koji mi ukaže SPP je velika čast zbog povjerenja koje mi se ukazuje, ali ukoliko me budu izabrali, ova pozicija je iznad svega veliki teret, znajući kakva izborna mašinerija je razrađena za krađu izbora u Sandžaku. Niko ne bi trebao da priželjkuje takvu poziciju. Naročito jer mene lično, od tih funkcija više zanimaju knjige i traženje znanja, ali ne mogu odbiti poziv stranke da pomognem u ostvarivanju i zaštiti prava našeg naroda.

Što se tiče onih koji govorkaju o nepotizmu, valjda bi se trebali obradovati da dobijem ovo zaduženje, jer time gubim pravo da budem kandidat na bilo kojim izbornim listama na predstojećim izborima, dok istovremeno ovo nije nikakvo radno mjesto. Ne selim se u Beograd. RIK se sastaje povremeno, dok svoj rad intenzivira za izbore.

Imenovali me ili me ne imenovali, od mog imenovanja je mnogo preče da se izborimo da vlast počne da implementira obećane projekte u Sandžaku.

Osiromašen, izolovan i diskriminisan narod je lahko prevarit na svakim izborima.

Mi imamo samo jedan život i ne možemo duže od njega čekati da se Sandžak počne konkretno razvijati i da se ljudi osjećaju bezbjedno i sigurno u ovoj državi”, poručio je Zukorlić.”

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.