Do petka, čvrsta su obećanja gradonačelnika, odluka o otvaranju banket sala u Novom Pazaru

Pozitivna odluka u korist ugostitelja nije, kaže Konačanin, mač s dvije oštrice.
Koničanin: Do petka, čvrsta su obećanja gradonačelnika, odluka o otvaranju banket sala u Novom Pazaru_6166dd515379f.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Najkasnije u petak ugostitelji očekuju odluku gradonačelnika Novog Pazara o eventualnom otvaranju banket sala. Prošlo je, kažu, skoro pet sedmica od njihovog zatvaranja usljed epidemiološke situacije mada je prvobitno obećano da će nakon tri sedmice biti otvorene.

–Mi smo odlučili  da zajedno sa Zavodom za javno zdravlje i gradskim vlastima dođemo do dogovora da se donese odluka o otvaranju. Jutros je zvanično predate s potpisom i pečatom U toku dana obećali su da će gradski Krizni štab razmatrati i vjerovatno donijeti pozitivnu odluku. Po našim proračunima za dvije nedjelje možemo krenuti normalno da radimo uz poštovanje svih epidemioloških mjera. Svi nam konobari nose maske, kod mene je skoro 70 posto vakcinisano, ostali ugostitelji preko 40 posto što je neki zadnji podatak koji imamo, Senad Koničanin predsjednik Udruženja ugostitelja Sandžaka.

Ne bude li odluka u korist ugostitelja, poručuje.

–Ne bih pričao o sljedećim koracima jer smo od Nihata Biševca jučer dobili pozitivne vijesti. Bio sam s pet ugostitetlja s njim i Divanefendićem gdje je rekao da se nada da će se ta uredba u roku od dan dva ukinuti.

Pozitivna odluka u korist ugostitelja nije, kaže, mač s dvije oštrice.

–Ako u bioskopu može da sjedi 500 osoba jedna do druge bez maske, distance, dezinfekcije, Kovid redara zašto ne bi moglo kod nas u restoranu gdje je udaljenost po dva, tri metra što su inspekcije potvrdile. Mi svi želimo da se održe veselja jer svi imamo porodice, radnike, 15-20 porodica koje zavise direktno od mene. Takvih je 20 restorana i to je 300 radnika. To je veliki broj radnika samo za banket sale.
Nemaju, kaže, pravnog osnova da na ulazu traže potvrdu o vakcinaciji gostiju.

Da li je došla voda do poda za ugostitelje, kaže.
-Još neke dvije sedmice Epidemiološka situacija i dalje je nestabilna. iako prema statisci broj novozarežnih i hospitalizovanih opada svako veće okupljanje, kažu stručnjaci, može eskalirati s obzirom na činjenicu da je virus nepredvidiv, da umiru širom Srbije trudnice, da smo dodatno u riziku jer su djeca u punom kapacitetu krenula u školu a dodatno na teritoriji Novog Pazara broj vakcinisanih i dalje nije zadovoljavajući. U bolnici je, prema posljednjim informacijama 116 pacijenata a u respiratornoj jedinici za život se bori osam sugrađana. inače, o stabilizaciji situacije možemo govoriti tek u slučaju kad ne bude prijema na odjeljenja. Zasad to nije slučaj.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.