U toku postupak protiv Emraha Latovića kao okrivljenog za ubistvo Hamidovića

Ministarka pravde: U toku postupak protiv Emraha Latovića kao okrivljenog za ubistvo Hamidovića_61643a45cc59b.jpeg
Navedeno i da su u dosadašnjem toku istrage preduzete brojne dokazne radnje, te da se predmet još uvijek nalazi u fazi istrage.
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Nakon što je narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja Samir Tandir zatražio obavještenje u vezi postupanja nadležnih državnih organa povodom ubistva novinara Edina Hamidovića, u odgovoru koji je potpisala ministarka pravde Maja Popović navedeno da je u toku istražni postupak protiv Emraha Latovića kao okrivljenog za djelo teško ubistvo, kao i protiv Ranka Ćirovića zbog krivičnog djela pomoć počiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

– U Višem javnom Tužilaštvu u toku je istražni postupak protiv okrivljenog Latović Emraha zbog krivičnog djela teško ubistvo iz člana 114. Krivičnog zakonika i krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348. Krivičnog zakonika i okrivljenog Ćirović Ranka zbog krivičnog djela pomoć počiniocu poslije izvršenog krivičnog djela iz člana 333. Krivičnog zakonika, stoji u odgovoru.

Navedeno i da su u dosadašnjem toku istrage preduzete brojne dokazne radnje, te da se predmet još uvijek nalazi u fazi istrage.

SANDžaklija preporučuje

Šta naši urednici čitaju, gledaju i slušaju svake hefte. Prijavite se za Heftični Bilten i nikad više ne propustite velike priče.

Čitajte više

Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Search

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.